Насъщни правила за всички жени с тънка коса

Липсва ли ви онзи страхотен обем, който жените с естествено плътни и гъсти коси имат?

За съжаление много жени страдат от ефекта на сплесканата и без обем коса по простата причина, че косата е тънка. Ако обаче се чудите защо съветите на вашите приятелки с обемни коси не действат, то е защото грижата за секси гривата не е универсална и това, което работи при тях няма да важи за вашата коса. Стилистът на Matrix George Papanikolas смята, че има обаче една генерална грешка, която жените с тънки коси допускат и която съсипва всички възможни усилия за постигане на обем.

Използвате прекалено много продукт

Експертът казва, че малко количество от продукт, който ще повдигнете косата от корените и ще придаде обем, като Matrix Biolage Volumebloom Rootlift Volumizer Spray, може да постигне добри резултати с тънката коса. Когато обаче нанасяте подобен продукт, Papanikolas съветва да намалите препоръчаното количество наполовина. В крайна сметка е доста лесно да добавите още, ако се налага. Използването на прекалено много продукт обаче утежнява косата, а това не засяга само стилизиращите продукти – при тънката коса може да прекалите дори с балсама, затова по-добре го пропуснете или използвайте съвсем малко количество, като избягвате корените(това утежнява и сплесква косата).

Техниката на стилизиране

Друг момент, при който трябва да внимавате, когато полагате грижи за косата си, е техниката на стилизиране. Когато сушите косата със сешоар може да развалите всичко, което до момента сте постигнали. Тънката коса е най-добре да стилизирате с кръгла четка, като за да придадете обем разресвате от корените навън, далече от скалпа. Ако не използвате подходящите четки, косата ще изглежда без обем.

Прическата може да не е подходящата

Не на последно място идва фактът, че дори и да правите всичко както трябва, може би прическата не е подходяща за тънка коса. Papanikolas съветва тънката коса да се подстригва на дължина до раменене или по-къса с много леки етажи, за да остане игрива и с форма. Ако е прекалено дълга, ще се сплеска и ще изглежда неподдържана, а твърде много слоеве ще я направят да изглежда на кичури.

Есенни вдъхновения: Любимата прическа на звездите
Диета за по-гъста коса
Как да мием косата си като професионалисти