“Мократа коса” на Селена Гомес в две стъпки

Безспорната модна и beauty икона Селена Гомес е поредната почитателка на косата с мокър ефект – прическа, станала доста популярна на червения килим. Въпреки факта, че изглежда небрежно!

А може би именно това кара звезди като Ким Кардашиян, сестрите Хадид, Хейли Болдуин и Шей Мичъл да заложат на нея, независимо дали са на наградна церемония, или на фестивала в Кан.

В случая на Селена ни плени именно непринудената елегантност, която излъчваше певицата и в двата случая, в които беше избрала коса с мокър ефект. В единия гривата й беше изправена, но разделена на дълбок страничен път и подвита навън в краищата. В другия косата на звездата беше фиксирана в мокри, едри къдрици, разчитайки на естествената й текстура.

Истината за маслата за коса

 

Даниел Приано, която се грижи за косата на Гомес и други знаменитости като ангелите на Victoria’s Secret, се вдъхновява за прическата й от ревюто на модна къща Coach. За начало, тя нанася гел върху леко мократа коса на Селена. Даниел избира продукт, който да не прави косата “на клечки”, а да запази гъвкавостта й – нещо средно между гел и вакса. Такъв ефект лесно можете да постигнете върху току-що измита коса, нанасяйки върху нея някакъв вид естествено масло, като например кокосово. Косата изсъхва, но къдриците остават стилизирани и стегнати.

Опушен шоколад, студено кестеняво и още идеи за брюнетките този сезон

След това Приано преминава към фиксацията – много важен момент, тъй като независимо дали е оставена права, или е накъдрена, косата не трябва да стои прекалено твърда. Ето защо лакът за коса също трябва да е максимално лек и запазващ текстурата й. Той трябва да дефинира кичурите, но не и да ги втвърдява, за да могат да се движат естествено. И не на последно място – да осигурява блясък на гривата ви.

Класически прически, които винаги са на мода