Любимата прическа на звездите тази пролет

Какво е общото между Карли Клос, Ким Кардашиян и Киара Ферани? 

Стилът на тези три дами е коренно различен, но напоследък, когато стане дума за прически, и трите демонстрират хитовите боксьорски плитки, които се превърнаха в истинска сензация в Instagram.

Хейли Болдуин, Кайли Дженър и Клои Кардашиян също ни показаха колко универсална може да бъде прическата, избирайки я за различни ВИП събития и ежедневието. Плитките всъщност са доста популярни сред спортуващите момичета и предназначението им е да държат здраво косата, за да не пречи по време на тренировка, но именно звездите я превърнаха в стил, подходящ за всякакъв повод.

Ето как се правят:

1. Използвайки гребен, разделете косата си на две равни части, започвайки от челото и приключвайки на тила. След това разделете тези две части на още две, прокарвайки го хоризонтално на нивото на слепоочията, като се стараете горните кичури да се получат по-дебели. Фиксирайте ги с ластик, оставяйки един свободен кичур, от който да започнете плитките.

2. Хващайки първата част коса, започнете да сплитате така, както бихте направили с класическа френска плитка, която върви стегнато по главата.

3. Когато стигнете до тила, можете или да продължите да сплитате опашката, или да я фиксирате с ластик и да я оставите пусната, за да я сплетете със съседната част от косата и те да образуват една. Накрая ще имате или четири, или две плитки, в зависимост от това как ще процедирате.

4. Повторете същите действия и с втората част от косата. В случай че, сте избрали да имате четири плитки, я сплетете докрай. Ако сте избрали две, фиксирайте с ластик.

5. Вземете двете опашки на двете съседни плитки и махнете ластиците, като се стараете плитките да останат максимално стегнати. Съединете косата, а след това я разделете на три части. Тези три части сплетете в класическа плитка, завършвайки с ластик накрая.

6. Повторете същите действия и с останалите две съседни части коса, стараейки се плитките да бъдат симетрични. Накрая напръскайте с лак за коса и използвате гел или друг продукт, с който да приглатите стърчащите косъмчета.