Край на омбрето, идва сомбре

Абсолютният хит в прическите за 2013-та – омбрето, отстъпва място на новия тренд – сомбре.

Ако и вие като нас харесвате нестандартното оцветяване на косата с избледняване на дължините с няколко тона, ще ви успокоим – всъщност сомбрето е вид омбре, но малко по-нежно и незабележимо.

Sombre идва от subtle ombre, което значи буквално нежно омбре. Това означава преливката в цвета да бъде много плавна и с не повече от два тона по-светло от основния цвят на косата.


Сомбрето не трябва да се разпознава лесно
, което значи, че цветът трябва да прелива много плавно вместо атрактивния рязък скок от един цвят в друг. Косата изглежда на етажи и бляскава, с мек микс от светло и тъмно.

Ако заложите на такава прическа, уверете се, че цветът на сомбрето ще подхожда и подчертава лицето ви. Стилистът ви трябва да създаде безупречен вид от корените до върха и да подчертае най-доброто от лицето ви с няколко стратегически поставени светли оттенъка.

Сомбре стилът подхожда на всеки цвят на косата за разлика от омбрето, което сякаш отиваше само на брюнетки. Мекотата и плавността на сомбрето го правят подходящ стил за всеки цвят коса, като то по-скоро приласкава основния ви цвят и тена на кожата, отколкото да се откроява с някаква драстична промяна. Именно затова обаче няма как да изпуснете косата да порасне твърде много без да я боядисате – мекотата на сомбрето не позволява видима разлика в корените и дължините.

Джесика Алба

Знаменитостите вече заложиха на набиращия популярност тренд с деликатни преливки в медно, карамел и златни тонове, създавайки мек блясък около лицето.



Роузи Хънтинтън-Уайтли