Косата с цвят на деним превзема пролетните тенденции

Тази пролет един неочакван нюанс на пастелните коси се превръща в истински хит в Instagram. 

Макар нежните цветове като бледорозово, лавандулово, тюркоазено и светлозено да доминират при горещите тенденции от известно време насам, признаваме, че така наречената коса с цвят на деним успя да ни изненада. Името ѝ не е никак случайно, тъй като нюансът е вдъхновен именно от дънките, които присъстват в гардероба на всяко момиче.

“Разликата между цветът деним и останалите ярки цветове, които виждаме в прическите, е че при него не е задължително той да е наситен. Точно като при истинския деним, нюансът може да е малко избледнял,” казва Джъстин Андерсън, колорист на холивудските звезди.


С други думи – цветът е красив и току-що направен, и след няколко измивания, а това е чудесна новина за момичетата, които не могат да го поддържат често. Междувременно, точно както и при дънките, косите в цвят деним отиват на всички, независимо с какъв нюанс са очите и кожата ви. Разбира се, ако сте брюнетка, косата ви трябва да бъде изсветлена с няколко тона, за да може да го постигнете, но това важи за всички нюанси, по-светли от естествените ви кичури. 

Деним нюансът лесно се съчетава с други ярки и пастелни тонове, а особено забележителен е, когато е нанесен под формата на кичури или участва в омбре преливане. Вариации на тъмносиньо, сиво, зелено и дори лилаво го карат да изпъкне, но комбинацията с платинено русо действа като празно платно, върху което синьото открадва цялото внимание.

Бихте ли го пробвали?