Коса в платинено русо – новата мания на звездите това лято

Ще се осмелите ли? 

Най-горещата тенденция при прическите този сезон е не нестандартна подстрижка или оригинална плитка, а един класически цвят, който напоследък направи своето завръщане на beauty сцената. Платиненото русо вече завладя сърцата на някои от It-момичетата в Холивуд, сред които Тейлър Суифт и Кристен Стюърт.

Суифт дебютира с новия цвят на косата си на тазгодишната Met Gala, като русото е допълнение към новия рок-шик имидж на звездата. Изпълнителката на “Blank Space” напоследък доста експериментира с визията си, залагайки на по-смели и секси тоалети, и неочаквани грим решения, като тъмното червило, с което я видяхме на галата. 

В съчетание със светлия нюанс на русото, Тейлър е подстригала косата си в модерната “bob” прическа с дължина до брадичката.

Кристен Стюърт също е заложила на платиненото, но за разлика от Суифт, интерпретацията на актрисата е с по-тъмен корен. Макар да сме свикнали да виждаме Стюърт като брюнетка на големия екран, тя всъщност е естествена блондинка, но толкова светъл нюанс избира за пръв път.

Неочаквано за нас, Ема Стоун също влезе в клуба на платинените блондинки. Също като Кристен, естественият цвят на косата на Ема е рус, но звездата стана известна като една от най-чаровните червенокоски в Холивуд. Ние обаче доста харесваме промяната във визията й!

В плен на платиненото попаднаха също Руни Мара и Попи Делевин. Делевин дебютира своя нов цвят на Met Gala 2016, a Руни – на разходка из Манхатън, макар косата й да беше скрита под шапка.

С толкова много известни последователки сме сигурни, че тенденцията скоро ще се наложи в beauty средите, особено сред блондинките, които искат малко промяна през лятото, а защо не и сред брюнетките, готови да експериментират?

Вие бихте ли заложили на платиненото това лято? 

Снимки: Profimedia, emmarileystone