Казваме ли “чао” на платиненото русо?

Платиненото русо все повече и повече отстъпва мястото си на натуралните нюанси и вече присъства почти само в краищата на косите на блондинките, избрали няколко тона по-светли кичури или омбре ефект. 

Бързаме да успокоим дамите, които обожават косата си в такъв цвят – ако тя е част от вашия личен стил, не е нужно да се разделяте с нея в полза на по-тъмен нюанс. Все пак Гуен Стефани и Кристина Агилера превърнаха платиненото русо в една тяхна лична запазена марка и се съмняваме, че ще се поддадат на тенденцията и ще се боядисат в кестеняво, например. 
Но е факт, че това, което наблюдаваме по време на седмиците на модата е тенденцията косите на моделите да са боядисани в пепеливо русо, светло кестеняво или сламено русо, но с доста естествен вид. 
Платиненото русо определено отличава дамата, която го е избрала от останалите блондинки, но много от моделите, които са залагали на него досега, вече са се отказали да боядисват косата си толкова светла. Алайн Уебър е сред моделите, познати със своите дълги руси коси, но в момента е избрала светлото кестеняво. Защо? Ами причината е същата, заради която от русото се отказват и обикновените жени – косата се изтощава до такава степен, че започва да се чупи и накъсва, без значение каква грижа се полага за нея. 
Една от тенденциите, която видяхме на седмицата на модата в Ню Йорк, е косата да бъде носена по възможно най-естествен начин – без намесата на никакви средства за изправяне или къдрене. 
Diane Von Furstenberg
Същото явление наблюдавахме и в Лондон, особено на ревюто на TopShop, където властваше спортната непринуденост и духът на 60-те. Тяхното ревю беше открито от най-познатата блондинка в модния бизнес след Кейт Мос – Кара Делевин, но самата Кара никога не е залагала на светлите платинени тонове. Нейната естествено руса, леко небрежна прическа изглежда беше вдъхновила и останалите визии на момичетата в шоуто. 
Topshop Unique
Alberta Ferretti 

Снимки: Profimedia