Каква е причината за пролетния косопад?

Всяка година по това време малко по малко започваме да страдаме от пролетния косопад. Но не се притеснявайте, това е нормален процес, причинен от следните фактори:

Със събуждането на природата в тялото ни започват нови процеси. В следствие от тях може да се окажем жертви на пролетния косопад.

Най-често той се появява заради климатичните промени, които оказват влияние на хормоните. Заради излагането на слънце, от което косата ни е отвикнала през зимата, се променя съдържанието на меланин в организма ни. Това въздейства на фоликулите, които всъщност отговарят за това колко косопадът ще се развие.

Зеленият чай помага да спрем косопада

Понякога още преди да се появи слънцето, косата ни започва да страда, защото зимата е продължила твърде дълго и сме загубили голяма част от нужния витамин D.

Друга причина, която може да ви навлече пролетния косопад, са запушените пори на скалпа. Това понякога се дължи на изпотяване, което често се случва с повишаването на градусите.

Самата смяна на сезоните винаги носи известен стрес за тялото. Затова е нормално да се появи засилен косопад. Обикновено този процес трае до 6 седмици. Ако след това продължи или косата не порасне обратно, тогава имате повод за притеснение.

Потърсете професионална помощ от доктор, който да постави диагноза и лечение специално за вас.

Храните, които влошават косопада

Popular