Как да си приготвите натурален балсам за коса

Възвърнете живота и блясъка на косата си през лятото с този балсам с естествени съставки, който ще заздрави косъма и ще го подхрани в дълбочина. 

Защо банани ли? Освен, че се намират лесно целогодишно по магазините, те съдържат витамини А, Е и С, а също и натурални масла, които заздравяват скалпа, предотвратяват накъсаните краища, но и подпомагат растежа и еластичността на косъма. Освен това са богати на калций и антиоксиданти. 
Ето защо ако търсите най-доброто домашно третиране за косата си през летните месеци, не се колебайте, а си пригответе този лесен балсам с банан и още няколко подхранващи съставки. Ето как!
Какво ви е нужно
2 или 3 банана (в зависимост от това колко дълга е косата ви)
2 с.л. мед
2 с.л. кокосово мляко
1 с.л. кокосово масло
2 с.л. зехтин 
няколко капки розова вода 

Ако желаете можете да добавите 1-2 лъжици кисело мляко, което ще придаде по-плътна основа на балсама ви.

Как да го приготвите
Нарежете бананите на парчета и ги поставете в купа. Добавете кокосовото мляко и меда, а след това разбъркайте хубаво. Сега добавете и маслата: зехтина и кокосовото. Изсипете всичко в блендер и разбивайте, докато не получите фина смес. Най-накрая добавете няколко капки розова вода, за приятен аромат. 

Нанасяйте балсама на леко влажна коса, като с помощта на рядък гребен го разнасяте от корените до краищата. Увийте с кърпа косата си и оставете да подейства в продължение на 30 мин. 

След това измийте косата както обикновено. 

Можете да използвате балсама с банани веднъж седмично. При редовно ползване ще видите колко добре се отразява на суха и увредена коса.  
Красива прическа с минимум усилия
Косата на опашка е тотален хит този сезон
5 урока, които научихме от коафьорите