Как да си направим небрежни вълни в косата

Така популярните напоследък “небрежни” вълни всъщност в повечето случаи са дело на професионалисти, но има няколко лесни начина да ги постигнете сами вкъщи, без да сте магьосници с машата. 

Използвайте парчета плат 
Този стар трик ще ви помогне да постигнете небрежни едри къдрици съвсем лесно. Напръскайте косата с вода и малко фиксиращ продукт и започнете да навивате от краищата към корените. Фиксирайте с помощта на фиби и ги оставете за през нощта. На сутринта ще имате страхотни къдрицъ, постигнати без да увреждате косата.

С помощта на преса за изправяне 

Ако не искате чак толкова къдрици, а по-скоро вълни, разчитайте на пресата си. Вземете кичур, увийте го веднъж на една от плочите, стиснете с пресата и извивайте в която посока искате да са оформени вълните. Веднага след това пръскайте всеки кичур с лак.

Направете си мини кокове 

Разделете косата на няколко части, възможно най-небрежно. Сложете пяна на всеки кичур, след това го навийте като кок и фиксирайте с помощта на фиба. След като навиете и закрепите цялата коса, изсушете със сешоари и изчакайте малко, преди да ги развалите. Накрая напръскайте с лак, за да издържи повече време. 
 
Отново с преса 
Единият начин е с извиване на всеки кичур, но другият е доста по-лесен. Разделете косата на 2 равни половини. След това всяка от тях на няколко кичура, които трябва да усучете. Минете с пресата от основата към края няколко пъти. След като третирате всеки кичур, напръскайте с лак за фиксация и разпилейте косата с пръсти.

С плитки 

Този трик работи най-добре, когато косата ви е току-що измита. В зависимост от това какви вълни желаете изберете да разделите косата си на две или повече плитки. За по-голям ефект използвайте плитки тип “рибена кост” и така ще имате къдрици, започващи от основата. Останете с плитките за през нощта и на сутринта ги разделете с помощта на пръстите си. Фиксирайте със спрей или лак.
Най-добрите грим визии на Оскарите
Маска с авокадо за суха коса
Погрижете се за косата си, докато спите