Как да си направим ниска опашка в бохо стил

27-годишната носителка на “Оскар” Алисия Викандер ни показа една от най-интересните и лесни за направа прически, които бихме пресъздали това лято. 

Тъй като небрежните ниски опашки са нещо, което обожаваме, страшно много харесахме “хибридния” стил, който Викандер демонстрира по време на европейската премиера на новия си филм “Джейсън Борн”.

И докато актрисата е съчетала своята прическа със сребриста рокля Louis Vuitton, създадена специално за нея, ние бихме носили косата си, оформена по този начин, почти с всичко в гардероба ни, благодарение на текстурата на опашката и усукванията в основата, които я превръщат в подходящ избор и за по-специално събитие.

Стилистът Джордж Нортууд, който работи и с модела Роузи Хънтингтън-Уайтли, стои зад прическата на Алисия и споделя как точно да я пресъздадем у дома. За да постигнем нейната бохемска непринуденост е нужно да не работим с идеално чиста коса. Вторият ден след измиването е подходящ, но можете да копирате текстурата и като използвате солен спрей или сух шампоан. След като сте се сдобили с обем, особено в корените, разделете косата на път и започнете да усуквате малки кичури в основата й, прикрепвайки ги след това с обикновени фиби. Накрая преметнете косата си на една страна и я хванете на ниска опашка.

Използвайте тънки черни ластици, с които да вържете опашката на няколко места до върха й. За финал завършете като леко раздърпате секциите с пръсти, за да постигнете повече обем и по-небрежна визия, а накрая напръскайте с лак за коса, за да фиксирате.

Снимки: Profimedia