Как да си направим най-популярната прическа в Pinterest

Търсенето на перфектната небрежно-елегантна прическа за ежедневието ни се увенча с успех! 

И за това трябва да благодарим отново на французойките, чийто стил е източник на непрекъснато вдъхновение сезон след сезон. Според данни от социалната мрежа Pinterest, френските момичета търсят прическа, която да е едновременно шик и лесна за правене. И най-популярният резултат е така нареченият “banana bun” – усукан кок, който напомня формата на банан. 

Преди думата кок да ви откаже, бързаме да ви успокоим, че тази негова вариация е наистина лесна. Аманда Суитцър от Pinterest обяснява, че той всъщност е по-непруниден прочит на френския кок, който е разположен ниско на тила. С тази разлика, че направата му ще ви отнеме само няколко минути, само в три стъпки. Ето как:

Стъпка 1: Започнете с леко влажна коса

Преди косата ви да е съвсем изсъхнала, напръскайте малко сух шампоан или фиксиращ спрей, за да прибавите текстура.

Стъпка 2: Завържете косата 

Разделете косата си на три равни части. Завържете средната на ниска, леко хлабава опашка на тила. След това прехвърлете десния кичур над опашката и усучете двете части заедно. Лявата секция пък превърлете под двете други и усучете заедно.

Стъпка 3: Фиксирайте на място

Време е да вкарате обикновените фиби в играта! В зависимост от дължината на косата, можете оставите опашката пусната или да я усучете, подхпъхвайки я под кока и фиксирайки на място с фибите. Накрая завършете с напръскване лак и готово!