Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

С всяка изминала година, грижата за кожата и косата се променя.

С напредване на възрастта на една жена, косата става все по-тънка, чуплива и податлива на накъсване. Като към това добавим появата на бели коси, грижата за косата се превръща в истинска борба… освен ако не разполагате с необходимите съвети.

Какво трябва да знае всяка жена на 40

Звездните стилисти знаят какво точно трябва да правите, за да бъде косата ви не само красива и здрава, ако сте на/около 40 години.

Ето и техните съвети:

#1 Не се страхувайте от късата коса. По-късите прически стряскат някои дами, тъй като им се струват твърде строги и делови. Всъщност, късата прическа има един огромен плюс: насочва вниманието към лицето и най-добрите му черти.

#2 Не бягайте и от екстеншъните. И тук не става дума толкова за дължина, колкото за обем. Около 40-годишна възраст косата става тънка, поради което е препоръчително да имате добър “помощник”, който да придаде плътност на прическата ви.

Модни съвети за стилните дами над 40

#3 Редовна грижа в салона и извън него. Ако искате да се радвате на блестяща и здрава коса, то посещението при фризьора не е достатъчно. Отделете си един ден в седмицата, когато ще си правите дълбоко хидратиращи маски в домашни условия и поне 1 път месечно се поглезете с някоя професионална терапия за коса като кератиновата, която възвръща живота на косата.

#4 Заложете на топлите нюанси. Паралелно с косата, и кожата променя цвета си през годините. Експертите съветват да избирате по-топлите тонове, които кожата на лицето започва да губи блясъка си, особено около 40-те. По този начин ще балансирате цялата си визия: за блондинките са подходящи по-кремавите нюанси, а за брюнетките по-карамелените.

Ако сте на възраст над 40 и искате да отслабнете

#5 Започнете с добавките. Благодарение на тях ще си набавите загубените и необходими на косата ви витамини и минерали, за да изглежда тя възможно най-добре. Дори косата ви все още да не е изтъняла, започнете да приемате добавки за коса, кожа и нокти, за да предотвратите последиците на времето.

Popular