Как да разберете дали ще ви отива къса коса

Как бих изглеждала с къса коса? 

Въпросът, който всяка от нас си е задавала поне веднъж в живота, сега има лесен отговор. Трябват ви само линия и не повече от минута време.
След като късото каре и пикси прическата се превърнаха в тоталния хит на 2015, а знаменитостите една след друга се надпреварват да се разделят с дългите си гриви, този сезон всички искат да са в тон с тенденцията. 
Преди да изтичате при фризьора си със снимка на Лили Колинс или Дженифър Лоурънс, първо трябва да се убедите, че късата коса ще ви отива. За щастие, британската стилистка Джайлс Робинсън е създала революционна формула, която веднага ще ви отговори на въпроса дали пиксито е удачен вариант за вас. Всичко, от което имате нужда са линия и молив. 

Как работи този трик?

Поставете молива под брадичката си в хоризонтално положение, а след това линийката – под ухото, вертикално. Измерете разстоянието от края на ухото до мястото, където молива и линията се срещат. Ако то е по-малко от 5,7 cm, значи спокойно можете да се подстрижете късо. Ако обаче е повече от това, дългата коса ще е по-добър избор за чертите на лицето ви. 
Разбира се, със сигурност има изключения, зависещи от структурата на лицето ви, скулите и т.н. Ако все пак се харесвате с къса коса или фризьорът ви ви посъветва да изпробвате този стил, направете го и я носете с увереността на Виктория Бекъм от ерата на ултра късото ѝ каре. Ако обаче се колебаете от дълго време, този тест може да ви е наистина полезен с решението.