Истината за маслата за коса

Масло от макадамия

Това олио често попада сред любимите на много козметични редактори, заради това, че е меко и се разнася лесно, особено когато се използва върху кожата. При дехидратация, чувствителност и зачервявания, маслото от макадамия прави чудеса. Същото обаче не можем да кажем за косата, тъй като не е доказано, че то може да възвърне хидратацията в косъма, както го прави в кожата.

Масло от жожоба

Това масло се доближава максимално до естественото омазняване, което епидермисът произвежда. Ето защо то има главна роля в много beauty ритуали. Но какво можем да кажем за ефекта му върху косата? Докато е ясно, че маслото няма да навреди на кичурите ви по никакъв начин, то със сигурност няма да ви донесе и резултатите, на които се надявате. Да, то ще я подхрани, ще я направи по-бляскава, но няма да повлияе на нейната структура. Нито пък ще предотврати изтощаването й.    

Защо терапията с масла е ключ към красивата коса

Кокосово масло

Ах, доброто старо кокосово масло, което е в състояние да реши всички козметични проблеми, за които можете да се сетите. Но дали наистина заслужава своя златен медал? Маслото се използва за мекота, хидратация, блясък, за стимулиране на растежа, против изтъняване на косата. Да не говорим и за ролите му като естествен лосион за тяло, за кожата на лицето, за сваляне на грим и какво ли още не. Добрата новина? Да, то наистина върши чудеса.

Едно проучване на университета Принстън от 2001 г. доказва, че кокосовото масло има свойството да прониква във вътрешността на косъма, достигайки до кортекса и борейки се с увредената коса отвътре навън. Маслото, богато на витамини, увеличава и нейната здравина, намалявайки загубата на протеини.