Грижете се за косата си според възрастта

Oт това каква прическа избираме и как се грижим за косата си, зависи колко здрава и бляскава ще бъде тя.

Независимо дали ни харесва, или не, с напредването на възрастта и косата ни се променя. Ето защо на всеки етап е хубаво да полагаме специална грижа за нея и да избираме максимално щадящи прически и продукти. Ние сме ви подготвили няколко вдъхновения и съвети за прекрасна визия, всеки ден на всяка възраст.

20-те години

Когато сте в своите 20, единствената ви задача е да запазите своята младежка визия. Тук главна роля играят естествените текстури и експериментирането с прическите. Етажи, обем, бретон – изборът е ваш.

30-те години

След като вече сте приключили с 20-те , то ежедневието ви със сигурност е по-натоварено и нямате толкова време за сложни прически. Най-доброто решение е да заложите на стил, който може да носите навсякъде. Високите елегантни опашки, коковете или плитките са вашият най-добър приятел в случая.

40-те години 

Хидратация, подхранване и правилна грижа – това е най-важното за вашата коса, ако сте в тази възрастова граница. Различни дълбоко подхранващи терапии или ползването на масла и серуми също са добра идея.

50-те години 

До този момент в живота си, вие вече сте разбрали коя е най-подходящата прическа за вас и знаете как най-добре да я поддържате. Най-важното е едновременно с това да бъдете с любимата си прическа, да се грижите за косата ви да бъде здрава и жизнена. Хранителните добавки за по-здрава коса, може да са от полза на този етап.

60-те години 

Това, че сте достигнали тази възраст, не означава, че трябва да оставяте грижата за косата на заден план. Всъщност, сега е по-важно от всякога да й отделяте необходимото внимание, за да предотвратите потенциалния косопад. Изберете продукти, подходящи за вашия скалп със стимулираща растежа формула.

Снимки: Profimedia, Instagram