Ефектни къдрици без преса, маша и ролки

Буйните къдрици са страст на почти всяка жена. Ако нямате време сутрин преди работа и не ви се занимава с преса, маша и ролки, ето няколко идеи, които ще ви спестят уредите. А най-хубавото е, че косата ви ще се накъдри, докато спите.

Ретро къдрици без преса

Начупена коса в ретро стил ще постигнете лесно, като разделите косата на четири големи кичура и сплетете всеки от тях в s-образна плитка. За да сплетете възможно най-близо до корена, направете френска плитка. Когато на сутринта разплетете плитките, не разресвайте, а само подредете с пръсти.

Масури без ролки

Ефектни, падащи тежко масури в стил Шърли Темпъл, ще си направите като разделите влажната, напръскана с продукт за фиксиране коса на кичури. Навийте всеки кичур, след което навийте два кичура заедно стегнато. За финал с кръгови движение в обратната на навиването посока направете кок и захванете здраво. На сутринта ще имате “подскачащи” къдрици.

Вълни без маша


Едва доловими, нежни вълни ще постигнете с няколко навивания. Подгответе косата с подходящия за фиксация продукт, след което я разделете на четири до шест големи кичура. Започнете да усуквате косата от корените до върха. Прихванете с аксесоар за коса, за да пренощувате с усукана коса. На сутринта разрешете с пръсти.

Как да поддържате русата коса
За да имате здрава коса, променете диетата си
Натуралното русо е хит този сезон
5 начина да се справите с мазната коса