Ефективни терапии за силно изтощена и накъсана коса

След всяко посещение в салона, косата ни изглежда здрава, блестяща и жива, но за съжаление този период често е краткотраен.

Причината? Стилизиращите продукти, които използваме, топлинната обработка с различни уреди, боядисване, изсветляване…

Всички тези неща се отразяват на вида на кичурите ни и особено на краищата, които обикновено са най-изтощени и сухи. Истината е, че единственото спасение от цъфтежите си остава подстригването, тъй като нито един продукт, дори и най-скъпите професионални терапии, не е в състояние да възвърне първоначалната структура на косъма.

За да не стига до неприятното накъсване и прекалено изтощаване на косата, тези четири домашни маски са подходящи за третиране на краищата между две посещения на фризьора. Нанасянето им веднъж седмично е достатъчно, за да запазите кичурите си жизнени за по-дълго време.

Протеинова маска с авокадо

Главни действащи лица в тази маска са авокадо, яйце и зехтин. Първо, намачкайте авокадото и добавете яйцето. Разбъркайте добре и междувременно, започнете да добавяте зехтин, докато не получите консистенция, малко по-плътна от балсам. Нанесете на косата и изчакайте да подейства между 10 и 20 мин. След това отмийте с хладка вода.

Маска с лавандула и рибено масло

Естествените omega-3 мастни киселини и 6 вида масла, съдържащите се в рибеното масло, ще заздравят и подхранят сухите краища. Смесете няколко капсули с кокосово масло и лавандула в тиган, след това затоплете за около 5 мин. Изсипете в купа и потопете краищата на косата в нея, разнасяйки малко и по дължините. След това увийте кичурите с кърпа за 40 мин. Важно е след това да измиете добре косата с шампоан.

Маска с мед и зехтин

Тази маска е много подхранваща и хидратираща, и освен за краищата, можете да я използвате за третиране на сух и чувствителен скалп. Рецептата е проста – смесете три лъжици зехтин с две лъжици мед, нанесете на косата и изчакайте 20 мин. Отмийте с вода и след това завършете с хидратиращ шампоан.

Кожата ни също може да се претовари – как да я спасим?

Оризова вода за бърз растеж на косата