Една разкошна прическа за парти с плитки

Свикнали сме да свързваме бохо плитките с небрежния стил на пролетта и лятото, но се оказва, че те намират своето място дори в бляскавите визии за парти сезона.

Само си представете съчетанието от нисък кок и плитка, плюс няколко свободни кичура, обрамчващи лицето. Звучи красиво, нали? Добрата новина е, че също така е лесно за постигане.

Коафьорът от лондонския салон Percy & Reed’s East Адам Рийд ни разяснява как точно да си направим тази прическа, идеален микс от младежки шик и елегантност. Добър вариант е да я съчетаете с рокля или топ с голи рамене, по-специално деколте или голямо бижу, тъй като прибраната на тила коса ще открие тази част от тоалета и ще позволи на детайлите там да изпъкнат. Освен това е страхотен избор, ако сте решили да заложите на големи обеци, обсипани с камъни, които пуснатата коса иначе би скрила.

Стъпка 1: Подгответе косата си, като я измиете с шампоан и любимия ви подхранващ балсам, за да е мека и готова за стилизиране.

Стъпка 2: Докато я сушите със сешоар и голяма четка, използвате спрей за текстура и обем, който съдържа в себе си и защита от топлинна обработка.

Стъпка 3: Отделете два тънки кичура от двете страни на главата. Те ще ви трябват за тънките плитки в предната част.

Стъпка 4: Напръскайте корените на косата със сух шампоан и я срешете назад. Така тя ще има повече обем и няма да прилепне.

Стъпка 5: Време е да се заемете с първата плитка. Разделете косата на четири части.

Започнете с кичура от лявата страна и го прехвърлете върху този до него, а след това под следващия.

Повторете движението с останалите кичури. Целта е външните кичури да се сплетат с вътрешните. След като усвоите движението сами ще се ориентирате кой кичур след кой следва. Това е класическа плитка с четири кичура, за която можете да откриете безброй насоки и клипчета в Youtube. Накрая завържете косата с малък ластик.

Стъпка 6: Подпъхнете долния край на плитката отдолу, за да скриете ластика, и я закрепете с няколко обикновени черни фиби. Напръскайте с лак за коса.

Стъпка 7: Върнете се към двата свободни кичура и също ги сплетете на плитки от четири части. Закрепете ги от двете страни с фиби.

Стъпка 8: Завършете с лак за коса, който да фиксира цялата прическа.