Домашна маска за моментален блясък на косата

Натурално приготвените маски могат да преобразят косата ви до неузнаваемост, ако знаете как да съчетаете правилно съставките в тях.

Студеният вятър изсушава допълнително косата през това време на годината, затова трябва да й осигурите необходимата хидратация и грижа.

Не забравяйте, че освен редовното подстригване на връхчетата, другата огромна услуга, която може да направите на косата си, е честата употреба на маски. Тази, която ви представяме този път, ще се погрижи едновременно за здравето и блясъка на фризурата ви.

Ето и самата рецепта:

1 с.л. течен мед*
съдържанието на 1 капсула витамин А
1с.л. кокосово масло
1с.л. масло от авокадо или няколко резенчета от самия плод, смачкани на каша
1 жълтък
1 с.л. кисело мляко
20 гр водка 

*Ако медът е захаросан, може да го разтопите на водна баня

Начин на употреба:

Смесете всички продукти до получаването на хомогенна смес, нанесете само по дължините на косата, като започнете от нивото на скулите и разнесете равномерно към краищата. В никакъв случай не мажете корените!

 Алкохолът ви е нужен, защото той спомага за лесното отмиване на маслата след това. Задължително нанесете на суха коса! Оставете поне 30 мин. След това изплакнете два пъти с шампоан. Маската е невероятно силна, затова ви съветваме да пропуснете балсама. Изсушете косата по предпочитания от вас начин и се насладете на неустоимия блясък и мекота.

Ето и някои любопитни факти за самите съставки:

Масло от авокадо

Това масло е много любима beauty съставка, защото е много леко и попива бързо в косата. Притежава невероятно хидратиращи и възстановяващи свойства, и също така е богато на много витамини и фолиева киселина.

Кокосово масло

Незаменима част от всяка маска за коса, с кокосовото масло получавате всичко в едно – силен блясък, кадифена мекота и подхранваща грижа. Благодарение на своята уникална молекулярна структура, то прониква по-бързо и по-дълбоко в косъма, и предпазва от разделяне на краищата.

Мед

Благодарение на многобройните си положителни качества, медът е истинска храна за косата ви! Той не просто ще я направи гладка и блестяща, но подхранва в дълбочина и предотвратява наелектризирането. Заради високото съдържание на захар, той е идеалният хидратиращ продукт!

Капка нектар от агаве в шампоана срещу сухите краища

Четири дни стилни прически без горене на косата