Домашен спрей за небрежни вълни в косите

Небрежните вълни в косите тип Блейк Лайвли са истинска мечта за летния сезон. 

Самата актриса казва, че тъй като косата ѝ е естествено чуплива, не ѝ трябва много стайлинг, за да ги постигне. Ако обаче не сте надарени със завидната ѝ грива, има много лесен начин да се сдобиете с едри, небрежни къдрици със страхотна текстура. 
А тайната е… солена вода! 
Блейк, Лорън Конрад и Кейт Хъдсън се кълнат в чудодейните свойства на “морето в бутилка”. Няма как и вие да не сте забелязали, че когато сте на почивка, косата ви става по-чуплива, на приятни едри вълни, а това всъщност се дължи именно на солта във въздуха и водата около морския бряг. 
И макар на пазара вече да има доста широка гама от продукти, които използват солената вода като основна съставка, можете да си приготвите и спрей за стилизиране и у дома, и то съвсем лесно. Ето една изпитана рецепта:

Ще ви трябват:

Чиста бутилка с пулверизатор

1 1/2 ч.ч. топла вода
2-3 ч.л. фина морска сол
1 с.л. кокосово масло
2 ч.л. гел от алое вера

Как да го приготвите?

Напълнете бутилката с топла вода до половината. След това добавете солта, гела и кокосовото масло. Тези две допълнителни съставки ще предпазят косата ви от прекаленото изсушаване, което солта може да предизвика. Поставете помпичката и разтръскайте многократно, докато съставките се разтворят във водата. След това може да добавите още малко вода. 
Спреят е готов! А най-хубавото на тази рецепта е фактът, че можете да я променяте когато пожелаете, в зависимост от нуждите на косата си. Ако искате повече фиксация, добавете гел или мус. За по-дълбоко хидратиране и блясък, увеличете количеството на кокосовото масло. Ако пък искате спреят да ухае приятно, капнете няколко капки етерични масла. Някои хора дори добавят пресен лимонов сок, за естествено изсветляване, но това е опция единствено ако не сте с боядисана коса. 
Как да го използвате?
Напръскайте върху суха или леко влажна коса. След това намачкайте с пръсти и оставете да изсъхне от самосебе си. Накрая може да завършите с малко лак или спрей с лека фиксация, за да сте сигурни, че вълните ви няма да се развалят. 
Нямате време за изправяне и сешоар? Пробвайте това!
10 звезди, които стават известни благодарение на косата си
Момичето с перфектните прически – Амбър Хърд
10 прически, които ще ви подмладят с 10 години
Braid it! Прически с плитки, вдъхновени от звездите