Десет тайни за красива коса от коафьора на Джиджи Хадид

Имаме цял куп причини, заради които да завиждаме на Джиджи Хадид, но небрежните руси вълни, с които за пръв ни направи впечатление, си остават на върха на списъка ни.

Супермоделът на 2016 г. доста бързо се превърна във вдъхновение за момичетата с руса коса именно заради естествената текстура, за която сякаш не влага особено старание. Джиджи винаги успява да изглежда толкова непринудено стилна, а това до голяма степен се дължи на прическата ѝ, която обикновено е или хлабава конска опашка, или леки вълни, оставени напълно свободни.

Оказва се, че за да изглежда така, Хадид следва точно 10 прости правила, които е научила от своя стилист Kenna. Ето ги и тях: 

Не е задължително да сте перфектни

“Добрата прическа за мен е тази, която изглежда естествено. След като сте измили косата си и сте я изсушили, без значение какъв стайлинг сте избрали, използвайте студения въздух на сешоара, за да я “съживите” малко. Струята ще придаде повече небрежност, за да изглежда косата ви не толкова пригладена.”

Предпазвайте я от слънцето

“Сериозно, носете шапки! А когато сте на плажа, никога не забравяйте спрея за защита. Любимият ми е обогатен с протеини, като така подхранва и косъма в дълбочина.”

Ограничете миенето

“Мийте косата си само когато има нужда. През останалото време можете и да я намокрите малко, без да я миете със шампоан и да я сушите след това.”

Отмивайте, отмивайте, отмивайте

“Когато миете косата си, не забравяйте да се съсредоточите повече върху скалпа и зоната точно над челото, отколкото върху самите кичури. Освен това запомнете, че трябва да я отмиете много добре. Това е много често срещан проблем, тъй като жените не отстраняват докрай шампоана и балсама, а така косата се омазнява и може да се появи пърхот.”

Разберете какъв тип е косата ви

“Попитайте фризьора си каква точно е косата ви, защото вероятно не е такава, за каквато я мислите. Веднъж, след като сте разбрали какъв тип е, можете правилно да изберете продуктите и уредите, с които я стилизирате.”

Знайте кога имате нужда от професионална помощ

Ако изрусявате или боядисвате косата си, значи имате нужда от по-специални продукти. Заради третирането с химикали е много важно да се грижите за текстурата ѝ и цвета, който сте избрали. Това важи най-вече за шампоаните и балсамите, които използвате най-често, за разлика от останалите продукти.“

Разделяйте косата си на зони

“Когато сушите косата си със сешоар, първо я разделете на зони още докато е мокра. Същото важи и за моментите, в които я оставяте да се изсуши сама.”

Не прекалявайте с температурата

“Никога не настройвате пресата или машата на максимална температура. Използвайте възможно най-ниската за вашата коса, но не и най-ниската, която уредите предлагат.”

За да имате дълга коса, оставете я свободна

“Не прекалявайте със стайлинга и не я „изтезавайте“, което значи никакви супер стегнати конски опашки! Ако ви пречи, съберете я в хлабав кок или плитка.”

Адаптирайте се

“Научете се да приемате натуралната текстура на косата си. Без значение дали тя е къдрава или просто чуплива, със сигурност на втория ден след миенето губи от обема и стайлинга си, но винаги можете да поправите това с подходящ крем или мус. Така ще освежите текстурата и тя ще продължи да изглежда блестяща и жива.”