Дълбоко почистване на скалпа за здрава коса

Красивата коса зависи в огромна степен от здравата кожа на главата.

Когато скалпът ни е чист, балансиран, без натрупани замърсявания, корените на косата могат да дишат свободно. Така косата е подхранена и лъскава.

От друга страна, ежедневно по скалпа ни се натрупват себум, пот, прах и остатъци от спрейове за коса, пяна, лак и други. С времето това може да “задуши” космените фоликули и да доведе до загуба на жизненост и блясък, както и до косопад.

Решението е просто – дълбоко почистване на скалпа и лек пилинг.

Открихме за вас една достъпна и лесна домашна рецепта, на която си струва да се доверим веднъж седмично. Всичко, което е нужно за почистване на кожата на главата в дълбочина, са шампоан за коса и още две достъпни съставки!

– Една доза шампоан за коса;
– Сода за хляб – една супена лъжица с връх;
– Няколко капки масло от чаено дърво.

Как сухият шампоан може да ни докара косопад

Тайната е в това, че содата за хляб има деликатен пилинг ефект, а чаеното дърво се бори с възпаленията и има детоксикиращо действие. Измивайте косата си веднъж седмично с този микс и моментално ще усетите кожата на главата си по-чиста! Особено полезно е, ако междувременно правите терапия против косопад и нанасяте в корените подсилващ лосион или ампули – след пилинга, полезните вещества в тях ще се усвоят много по-пълноценно.