Да бъдем в главната роля всеки ден

За никого не е тайна, че напрегнатото ежедневие е враг за косата на всяка жена, а да успяваме да сме винаги в своята главна роля, докато препускаме от една задача към друга, това е истинско предизвикателство.

Обърнахме се към топ коафьора Георги Петков за няколко полезни съвета за ежедневни прически, за онези моменти, когато времето не ни стига, уморени сме или просто искаме лесна и ефектна прическа.

За начало трябва да открием онази приятна визия, която да се превърне в наш подпис, особено за “любимите ни” спешни случаи. Но как сами да постигнем професионални резултати с косата си, от които да сме доволни? Сдобихме се с “тайното оръжие” на Георги Петков – най-ефективната и компактна въртяща се четка с горещ въздух на Rowenta –  Brush Activ‘ Nano Smart.

“Rowenta Brush Activ’ Nano Smart е най-ефективната при сушене и компактна въртяща се четка с горещ въздух на марката. С нея може да оформите косата си още докато я сушите”, сподели топ коафьорът. Оптимизираната система притежава две степени на температура, за да отговори на спецификите на различните типове коса и хладка струя за трайно фиксиране на прическата. Двете посоки на автоматично въртене на четката пресъздават професионалните фризьорски движения при работа с кръгла четка и сешоар. С въртенето навътре може да се постигне БОБ ефект, а с въртенето навън – актуална романтична визия от шестдесетте години на миналия век. Rowenta Brush Activ’ Nano Smart е в комплект с две четки с керамично покритие с диаметър 30 мм и 50 мм, които позволяват както оформянето на бретони, по-къси коси, така и постигането на повече обем и красиви естествени вълни на по-дълги коси. В допълнение, йонният генератор елиминира наелектризирането на косата и й придава повече блясък. Размерът на Rowenta Brush Activ’ я правят удобна и при пътуване, тъй като може да се събере дори в дамска чанта.

Георги Петков ни съветва – „Когато оформяте косата си с четката, не започвайте с напълно мокра коса – тя трябва да се подсуши леко с кърпа. Преди употреба е хубаво да използвате стилизиращи продукти като кристали или флуид, за да не се заплита косата и да бъде тя по-гладка и лъскава.”

Представяме ви две идеи за ежедневни прически, които лесно да постигнете в домашни условия и да направите впечатление със стил и креативност, благодарение на Rowenta Brush Activ’ Nano Smart:

Права коса с леко извити краища 

Влажната коса се разделя на три части, ако е по-дълга и гъста – може и на 5 части преди да започнете да я сушите и оформяте с  голямата глава на въртящата се четка Rowenta Brush Activ’ Nano Smart. 

Започнете сушенето  от най-долните слоеве,  кичур по кичур. 

Всеки отделен кичур разрешете леко и навийте навътре около четката от края до корена с помощта на въртящата се функция (ляво/дясно) на уреда. Задръжте го около 40 секунди до пълното му изсушаване и го пуснете. 

Продължете със сушенето и оформянето на следващия кичур до пълното изсушаване и оформяне на косата.  

Стилнa полуприбрана коса

След като сте изсушили косата и оформили леко извити краища навътре с Rowenta Brush Activ’ Nano Smart, разделяте косата на среден път.  (вижте стъпки 1,2 и 3 по-горе)

Отделете  кичур коса от едната страна на слепоочието, като оставите тънък кичур коса да пада свободно около лицето.

Леко увийте по-плътния кичур и го прихванете  с фиба отзад.

Повторете стъпките и от другата страна.

Оформете бретона.

Вижте повече във видеото: