Боядисването на косата с плексиглас стана хит

Най-новата гореща тенденция при боядисването на косаа без колебание можем да наречем истинско изкуство. 

Създадена от нюйоркския коафьор Чиала Марвичи, тази техника прилича повече на рисуване върху стъкло, отколкото на начин за постигане на разноцветни кичури, но резултатите ще ви изумят. Марвичи се вдъхновява за създаването ѝ от картина в своя апартамент и я нарича “hand-pressed coloring”, което буквално значи, че цветовете се разнасят по косата с помощта на натиск на ръцете. 
Стартирайки с нанасяне на различни цветове боя върху парче плексиглас, Чиала използва широки четки, с които разнася боята и създава различни дизайни от кръгове и диагонали, а след това слива различните цветове, за да се получи плавно преливане. След това поставя кичур коса върху боята, която буквално се “принтира” върху косата на клиентката. Притискайки с помоща на друго парче плексиглас или плосък уред, тя разнася боята върху цялата дължина, а след това повтаря и с останалите кичури. 
Според фризьорката, техниката ѝ отнема между 30 и 45 минути, в зависимост от количеството използвани цветове и дължината на косата. “Това е бърз начин за постигане на интересен и нетрадиционен ефект при боядисването, който дава възможност на колористите да създават различни ефекти и дизайни върху косата за доста по-кратко време от обикновеното нанасяне с четка. “
Крайният резултат изглежда особено красиво върху платинено руса коса, където цветовете и преливките се отличават ясно. Подобно на омбрето и балеажа, това боядисване залага на естественото сливане на нюансите, а не на рязката граница като кичурите от преди години. Въпреки това се изисква огромно майсторство за изпълнението му, затова се съмняваме, че скоро ще можем да си го поръчаме в салоните.