Бързо и лесно: ефектен кок в стил балерина

Звезди като Алис Ийв, Нина Добрев и Дженифър Лоурънс показаха, че високият, стегнат кок е подходяща прическа за официални събития, а според нас той е перфектен и лесен вариант за летните дни!

Вдъхновихме се от визиите на тези момичета и решихме да ви покажем как бързо и лесно, само в няколко стъпки, можете да постигнете такъв кок и в домашни условия. 
Ще ви трябват два тънки ластика, фиби, лак са коса и донът за кок (може да се намери от всеки един козметичен магазин, в който се продават аксесоари за коса).
Разрешете добре косата си, докато стане гладка и мека. След това я хванете на висока конска опашка с единия ластик. Напръскайте с малко лак предната част на косата, за да е максимално гладка и да избегнете изскачащи кичури. Прекарайте донъта през опашката си докато стигне до основата ѝ. 
Нина Добрев
Алис Ийв
Разпределете косата върху донъта, като се стараете да го покриете изцяло. След това сложете втория ластик отгоре, така че да фиксирате кока. Свободните кичури коса увийте около основата на кока. С тях ще скриете ластика. След това ги закрепете с фибите. Напръскайте с лак, за да фиксирате добре. 
Дженифър Лоурънс
Ако искате визията ви да е по-небрежна, като на Дженифър, използвайте гребен с тънък и заострен край, с чиято помощ леко издърпайте няколко кичура, за да постигнете нейния ефект.
Снимки: Profimedia
Секси лятна прическа като на Джесика Бийл
Прически от червения килим, които избрахме за лятото
Визия на деня: Анна-София Роб и нейната ефектна плитка