Бърза, лесна и стилна прическа за лятото: френски кок

Колкото и да обичаме вълните в косите, в горещите летни дни често ни се иска да вдигнем косата високо, за да се поразхладим.

Една страхотна идея е френският кок – прическа, която може да бъде както строго елегантна, ако я направите стегната, така и леко небрежна, ако оставите кока по-свободен и пуснете няколко кичура.

Има няколко начина, по които бързо и лесно може да си направите френски кок или туист. Най-лесният е като навиете косата на опашка ниско долу, след това повдигнете косата на тила от едната страна и подпъхнете опашката отдолу, като закрепите с фиби. Преди това не забравяйте да придадете малко обем, като я срешите от върха към корените.

Дългата коса може да увиете около дланта си – прихванете я като за опашка и започнете да навивате от върха към корените, след това да прикрепите с фибички.

Супер лесен начин да оформите френския кок ни предлага и блогърката Аби Смит от twistmepretty.com. Аби използва преса, за да придаде обем на косата в корените и спрей за текстуриране.

Във видеото ще видите как точно да завъртите опашката, за да се получи ефектен, небрежен кок, който ще привлече погледите към вас.

7 лесни прически за лятото
Видими фиби в косите? Защо не!
Тайните на Victoria’s Secret за убийствено секси коса
Как да придадете повече блясък на косата