We love… небрежната плитка на Дженифър Морисън

Трендът на плитките в косите продължава да владее червения килим, както ни демонстрира преди дни Дженифър Морисън.

Русокосата актриса се появи на фестивала TIFF в Торонто, облечена в семпъл тоалет в черно и бяло, но прическата ѝ беше това, което привличаше цялото внимание върху себе си. 
Плитките понякога имат свойството да изглеждат доста детински, особено когато става дума за тип “рибена кост”. Нашата първа асоциация например е за малко момиченце с рокля на цветя и пантелки, не за филмова звезда на официално събитие. 

Плитката на Дженифър обаче изглеждаше толкова стилна и така добре допълваше цялостната ѝ визия, че наистина се влюбихме в нея. 
Ако и вие като нас не можете да устоите на прическата на Джен, лесно можете да я постигнете и сами. 
След като сте изсушили косата си без намесата на четка (за да има по-непринуден вид и не е гладко изправена), нанесете крем за обем или балсам без измиване. Разделете я на две части, с път на една страна. От страната, където косата е повече, хванете дебел кичур, който започнете да сплитате от корена.
Когато плитката достигне до тила хванете останалата част от косата и продължете да преплитате кичурите надолу, като вече не ги стягате толкова. Захванете края с ластик и използвайте гребен, с който да издърпате няколко кичура. Така плитката ще изглежда по-небрежна. 
Накрая напръскайте с лак, за здрава фиксация. 
Снимки: Profimedia