Let’s talk about hair, baby!

Изминалата 2014 без съмнение беше годината на подстрижката тип “lob”!

Lob, което всъщност идва от “long bob” и буквално значи “дълго каре”, беше любимата прическа на знаменитостите, сред които Лили Колинс, Сиена Милър и Джордан Дън, които се разделиха с дългите си букли за сметка на коса, варираща от малко над раменете до началото на брадичката, и стилизирана в съвсем естествени, небрежни вълни, меко обрамчващи лицето. 

Плитките си останаха хитова тенденция при модните блогъри, а и на модния подиум, където ги видяхме в много различни варианти: небрежни и преметнати на една страна, тип водопад, тип корона и т.н. 
И тази година омбрето не отстъпи мястото си като предпочитан начин за боядисване, само че видяхме и няколко по-различни негови вариации: омбре с дълбок корен и “сомбре” (subtle ombre, букв. “нежно омбре”, бел.ред.). При него преливката в цвета да бъде много плавна и с не повече от два тона по-светло от основния цвят на косата. 
Сред останалите любими тенденции, които видяхме редица знаменитости да демонстрират през годината, са тази на видимите фиби, подредени в интересни форми и високата конска опашка, която си остава абсолютната класика, подходяща за всеки стил.
Преброихме и кои са знаменитостите с най-хубави коси, като в списъка ни попаднаха Кейт Мидълтън, Нина Добрев, Блейк Лайвли и още красиви дами, на чиито бляскави гриви се възхищаваме. Потърсихме и техните съвети за правилна грижа, а какво научихме ще видите тук
Още страхотни идеи за прически и грижа ще откриете в нашата категория Коса!.
Снимки: Profimedia