Beauty How To: 5 видео урока за красиви плитки

Когато се замислим за плитките, обикновено в ума ни изникват малки момиченца, сплетени на две плитки, падащи по раменете или на рибена кост. 

Присъствието на този вид прическа на модния подиум и на червения килим през последните сезони обаче ни показа, че те определено имат място и в стила на вече порасналите момичета. От десетките разновидности на плитката водопад до тези, леко небрежни и подходящи за бохо стила, всички те са впечатляващи, но понякога трудни са постигане. Ето защо събрахме най-добрите видео уроци за ефектни прически с плитки, които ще ви покажат как да се сдобиете с тях сами. Вижте ги!
Лесна плитка тип водопад 
Не само, че е една от най-красивите прически за официален повод, този вид плитка не изисква кой знае какви умения и лесно се постига в домашни условия. Популярната британска блогърка Зоела ще ви покаже как точно да си я направите. 
Петорната плитка 
Звучи ли ви сложно? Всъщност не е. Сигурни сме, че класическата тройна плитка не би ви затруднила, а този вариант ще даде дори на най-тънката коса повече обем. 
Плитката “диадема”
Прекарали сте часове, браузвайки безброй снимки в Pinterest, и все пак си мислите, че не бихте могли да се справите с този стил. Тази плитка е доста популярна сред бюти блогърите, поради простата причина, че местоположението ѝ веднага хваща окото. Може да се каже, че ако се справяте с плитка рибена кост, тази никак няма да ви затрудни. 
Плитката “корона”
Още един супер популярен стил, присъстващ в почти всяка бохо визия. С малко практика и помощ от Кайли Мелиса, ще можете да си я правите за 10 мин. сутрин и да конкурирате дори Сиена Милър. Най-хубавото? Прическата е подходяща дори ако косата ви е до раменете. 
Плитката “рибена опашка”
Този стил също изглежда сложен, на първо място заради факта, че не се работи с традиционните 3 кичура. Именно това обаче го прави по-лесен. Само се уверете, че хубаво сте разресали косата си предварително и следвайте стъпките на бюти гурото Лорън Конрад.