90-те години се върнаха с тази модерна прическа

Звездите върнаха ретро стила отново сред най-горещите тенденции.

Една от най-често срещаните прически тази есен е известната фризура от 90-те и 60-те – права коса с извити краища. И този път модата тръгна от известните личности и вече много от тях се разходиха с коса, стилизирана по този начин.

През 60-те тази прическа стана популярна за първи път, като тогава се създаваше с помощта на по-малко количество продукти и косата беше по-небрежна и лека.

По-късно през 90-те, когато тенденцията доби нов вид, за направата на прическата се използваха много повече продукти и крайният вид беше много по-структуриран и подреден. По това днешният вариант на фризурата повече напомня на версията от 20 век.

Често виждаме прическата, стилизирана с шноли и фиби за коса, но много често срещаме и наполовина вързаната прическа.

За да я постигнете у дома е най-добре преди това да измиете косата си, да я изсушите с четка, така че да я изправите и леко извиете още на този етап. След това с преса изправете и извийте косата, като може да използвате продукт, който да изглади косъма и да премахне наелектризирането.

В галерията можете да намерите още вдъхновение как да стилизирате прическата, а по-долу сме прикачили видео, на което известен стилист показва как да постигнем желания резултат.

Fashion Gallery