5+1 тайни за ослепителна коса

За да се сдобиете със здрава и лъскава коса има няколко стъпки, които трябва да следвате.

Красивата коса е задължителният “аксесоар” за всяка жена. Какво да правите, за да бъде косата здрава, жизнена и блестяща?

Вижте 5+1 от тайните в грижата за красивата коса.

Внимавайте с храната

Всичко започва отвътре. Яжте пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, протеини и храни, богати на омега-3 мастни киселини. Няма да забележите разликата веднага, но след 4 до 6 месеца косата ви ще стане по-гъста, лъскава и здрава.

Четете етикетите

Често срещаните шампоани обикновено са пълни с трудни за произнасяне химикали, които по-скоро увреждат косата. Изберете продукти, които не съдържат сулфати и силикони, алкохол, и са богати на есенциални масла и растителни екстракти.

Избягвайте горещата вода

Мийте косата с топла вода и никога с гореща. Горещата вода отмива естествените мазнини и оставя косата суха и хвърчаща. Когато отмивате балсама, използвайте студена вода, за да се затворят кутикулите. Това ще направи косата лъскава и мека.

Използвайте домашни помади

Понякога от продуктите за коса може да останат остатъци, които правят косата да изглежда мръсна и изтощена. Използвайте сода за хляб. Добавете мъничко в шампоана, това ще премахне остатъците, които пречат да имате лъскава коса.

Правете си маска

Има изобилие от маски с натурални продукти като мед и лимонов сок, например. Те подхранват и хидратират косата, правейки я блестяща, жизнена и мека.

Забравете сешоара

Оставете косата да изсъхне сама. Да, сешоарът ви помага да се приготвите бързо за излизане, например, но топлината уврежда косата и я прави хвърчаща. По-добре я оставете да изсъхне естествено.