5 съвета за грижа за косата през зимата

През зимата косата се стресира от температурните разлики. Освен на студа, тя е изложена на редица агресори като вятъра, сухия въздух в офиса, замърсителите в градската среда. Резултатът е изтощена, суха, без блясък коса.

Затова през зимните месеци професионалната грижа при фризьора е особено наложителна. И тъй като на пазара съществуват изключително многообразие от подхранващи ампули, маски, серуми, терапии, изборът на подходящи възстановяващи продукти трябва да е съобразен със специфичните нужди на косата ви и направен след консултация с фризьора ви. Възможно е косата ви да се нуждае от по-сериозна и продължителна подхранваща терапия.

Няколко съвета ще ви помогнат да запазите косата си здрава и през зимата.

Подхранете косата си и подстрижете крайчетата

Един от най-големите проблеми през зимата е изсушаването на косъма и нуждата от повече хидратация. Подходящият подхранващ шампоан или подхранваща терапия в салона ще предотврати проблема с изсушаването. Дори незабележимото подрязване на краищата на косата видимо ще я освежи. Това ще помогне на косата да не цъфти и да расте по-бързо.

Защитете цвета

Студът, вятърът и времето избледняват цвета на косата. Съветът на фризьорите от Stephan Center е през зимата да освежавате по-често от обикновено цвета в корените и да матирате дължините, като така цветът засиява отново в пълния си блясък. Освен че ще имате през целия месец прекрасен цвят, от финансова гледна точка е и по-икономичният начин, тъй като корените не са израснали толкова много и няма да е нужна цяла боя.
За боядисаната коса има специални шампоани и балсами, които поддържат цвета за по-дълго време ярък и наситен.

Върнете блясъка

През зимата е нужно двойно повече внимание към косата, която е подложена на редица външни агресори. Вашият фризьор ще ви препоръча подходящи луксозни зимни терапии или ритуали в салона, на основата на аргана и различни богати масла, които ще я подхранят и върнат разкошния блясък и гладкост. Поглезете се. Заслужавате го.

Повече храни, богати на протеини за по-здрава коса

Звучи банално, но е вярно. Правилната храна, богата на протеини и белтъчини подпомага и подхранва косата, прави я силна и здрава. Косата е почти изцяло съставена от протеин и без достатъчно протеин в менюто ви, тялото ви няма да има силата да произведе новата коса, която да замества падащата всеки ден.
Полезните хранителни вещества спомагат за укрепване на здравината на косъма и силата на косата, затова ви препоръчваме да включвате в дневното си меню пиле, риба, соя, ядки, спанак, зеленчуци, боровинки.

Доверете се на аксесоарите

През зимата покривайте косата си с шал или шапка, които са добра защита от студа и вятъра, но внимавайте да не са прекалено стегнати, за да не нарушават кръвообръщението на главата. Модерен аксесоар са всякакви шапки, барети, кепета- намерете подходящите за вашия стил без да се притеснявате, че ще сте демоде.

В Salon Stephan Center може да се консултирате с фризьорите за най-подходящата за вас прическа, цвят или грижа съобразно индивидуалните характеристики на лицето и косата ви.

салон Stephan Center – Център, ул.Хан Аспарух 34, тел. 02/ 44 333 00; 0885 680 225

Секси парти визия: Опушеният грим на Никол Шерцингер
Коя е подходящата спирала за впечатляващи мигли
Грешките, които съсипват маникюра
10 beauty мита, в които всички вярваме