5 начина да се справите успешно с мазната коса

През лятото косата ни е склонна да се омазнява повече, защото по-обилното изпотяване води до увеличаване на наслагването на прах и бактерии върху скалпа. 

Потърсихме най-добрите трикове за справяне с неприятния проблем.
Оставете шампоана да действа поне 5 минути
На опаковката на повечето шампоани пише да нанесете продукта за около минута-две и да изплакнете, но ако имате мазна коса, оставете шампоана за двойно повече време и нанесете втори път, ако се налага. Старателното изплакване също е много важно, защото ако върху кожата на главата остане от продукта, положението с омазняването ще се влоши.
Използването на сок от лимони
Лимоните имат естествен стягащ ефект и също така действат антибактериално. Добавете сока от два лимона към половин литър вода. Излейте върху скалпа, след това изплакнете с вода. 
По-рядко разресване
Може да звучи странно, защото знаем,че сресването подобрява циркулацията на скалпа и придава обем, но в случая с мазната коса това води до по-лесно разнасяне на мазнината от корените към краищата на косата. 
Прическа на “етажи”
Мазната коса обикновено няма много обем. За да придадете визуално повече обем на косата си, пробвайте подстригване с повече слоеве от върха към краищата или т.н. “прическа на етажи”.
Бебешка пудра 
Козметичните брандове предлагат сухи шампоани, за да се избегне честото миене, но все по-голяма популярност набира варианта с бебешката пудра. Поръсете малко от нея върху корените и разрешете с гребен по дължината на косъма, докато пудрата не се забелязва повече.
Прическите на Париж, Ню Йорк, Лондон и София
Топ 10 на храните, които правят косата красива
5 често срещани грешки при избелване на зъбите
Солариумът вдига риска от меланома със 75%