5-минутен трик за под душа, който се бори с косопада

Тайната функция на розмарина, която ще ви помогне да се преборите с косопада.

Не губете пари в скъпи продукти, които да предотвратят косопада през активните сезони. Според проучване, проведено в Гърция, етеричното масло от розмарин е не само най-достъпният начин да се справим с косопада, но и един от най-ефективните.

Възможните причини за появата на косопад

Експертите сравнили действието на маслото и това на миноксидил, вещество, което често попада в търговски продукти за растеж на косата, върху мъже и жени с проблем с косопада. В продължение на шест месеца резултатите са били следени и абсолютният победител е бил розмаринът – не само водил до задоволителни резултати, но и елиминирал честото сърбене и дискомфорт, които са налични при миноксидила.

За да се възползвате от ползата на маслото от розмарин, можете да добавяте от три до пет капки към шампоана си. Масажирайте сместа в скалпа и оставете пет минути да подейства, преди да отмиете. Оттам нататък можете да продължите с типичната си рутина под душа.

Тъй като маслото от розмарин също има противовъзпалителни и противогъбични свойства, можете да го използвате и за да се оттървете от пърхота.

Въпреки многото ползи е необходимо да отправим едно предупреждение: Етеричното масло от розмарин не трябва да се нанася директно върху скалпа, а винаги да се разрежда неговата ефективност по някакъв начин – например добавяйки го в шампоана.

Зеленият чай помага да спрем косопада
tips