5 идеи за лесни 5-минутни прически

Не ви трябват професионални умения или много време, за да постигнете тези прически.

Разнообразете визиите си с някоя от лесните прически, които изнамерихме в Instagram. Всички са простички, красиви и страхотни за дните, в които нямаме много време за пред огледалото.

Трикове за перфектното измиване на косата у дома за ефект като след фризьор

Трендът с диадемите в нов вид

Тази прическа превръща собствената ни коса в аксесоар за ефектен краен резултат. Методът е семпъл – отделяме два кичура от двете страни на косата си и ги завиваме в най-лесните плитки. След това преплитаме кичурите и ги закрепяме с помощта на шноли, после оформяме с пръсти за по-красив и обемен ефект, както е указано във видеото:

Къдрици без преса или маша

Да, тази прическа не е точно за пет минути – трябва да я приготвим от предишната вечер, но усилията са минимални, а прическата е толкова актуална сега, че не можехме да не я споменем.

Новият живот на бретона

Има няколко метода, с които можем да създадем тези къдрици, ние ви запознаваме с два от тях. За прическите ни трябват само малки кърпи или колан от халат. И в двата случая ги прикрепяме за косата с помощта на шноли и завиваме косата си около тях, като с всяко премятане, взимаме малко по-голям кичур, докато не навием цялата коса. Ако използвате малки кърпи, ще трябва да повторите този процес няколко пъти, но ще получите резултат от по-ситни къдрици.

Оставяме така косата през нощта или за няколко часа, а след това освобождаваме къдриците, фиксираме и стилизираме, ако има нужда, и сме готови.

Небрежен кок с перли

Това е може би най-простичката прическа в списъка ни, но само показва как добрият аксесоар за коса може да преобрази визията. Потърсете красив дебел ластик с перли или други орнаменти за wow-ефект дори при прическа от най-обикновен небрежен кок.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anisa Sojka (@anisasojka)

Тънки плитки

Тази прическа е силно повлияна от ретро тенденциите, които завладяха онлайн пространството през последната година. За нея единствено трябва да сплетем първите два кичура на косата си, а останалата да стилизираме по избор.

Бърз кок

По-формалната версия на кок в списъка ни не отнема много повече време от небрежната прическа, която ви показахме по-горе. За да постигнете това updo, разделете косата си на две секции. Горната загладете и завържете на малка опашка, след което я разхлабете достатъчно, че да можете да разделите косата в частта към корените и да преметнете плитката. След това разделете останалата коса на две части, които също преметнете по подобен начин и загладете прическата. Ако има нужда, добавете фуркети за коса, а по желание можете да добавите диадема.

5+1 прически за новогодишната вечер, които можем да създадем у дома

tips