3 универсални прически, които харесахме в Instagram

Има дни, в които сме приготвили обяда, аутфита и дрехите за фитнеса от предната вечер, и разполагаме с предостатъчно време да се посветим на грима, прическата и кафето си.

Но има и такива, в които за пореден път бързаме да излезем от вкъщи, а после цял ден се чудим “Дали изключих пресата?”

За съжаление трябва да признаем, че тези от втория вид са много по-често срещани. Тогава е постижение, ако успеем да направим с косата си повече от тривиалната конска опашка. (Която пък не е задължително да е скучна – вижте тук как!)

В тези моменти търсим вдъхновение от модерните момичета, превърнали небрежния стил в своя запазена марка. Модните блогъри имат меко казано динамично ежедневие, а професията им непрекъснато ги отвежда на различен тип събития, за които универсалните прически са най-доброто решение.

Три стайлинг идеи и за нашата коса си открадваме от тях днес!

По-различният висок кок 

Виждали сме такъв тип кокове в най-различни видове и форми, но небрежният му прочит си остава най-доброто решение за всеки ден. Стилистката Джъстин Маржан създава този вариант, прибирайки косата в пригладена до съвършенство висока конска опашка. След това, за по-шикозен финиш фиксира кока с кадифена панделка.

Конската опашка с обем

Само един поглед към прическата на Киара Ферани ще ви докаже, че тя е подходяща както за всеки ден, така и за специален повод. Тайната е в многото обем в основата! Коафьорите съветват винаги да правите такъв тип прически на коса, която не е предварително измита. Чистите кичури лесно се изплъзват и не седят така “небрежно”, затова ако тъкмо сте я измили, използвайте малки сух шампоан, за да придадете текстура.

След като сте вързали косата с ластик, издърпайте произволни кичури с пръсти, за да постигнете повече обем и леко небрежен вид. Използвайте и един кичур, с който да скриете ластика и го прикрепете с фиба.

“Боксьорските” плитки

Преди година това беше най-нашумялата прическа в Instagram и всички, от момичетата Кардашиян-Дженър до модните блогъри, я носеха абслютно навсякъде. Тук Оливия Кулпо ни демонстрира колко добре пасва на ежедневния й стил. Да не забравяме и факта, че са перфектни за спорт, а след като пуснете косата си, ще се сдобиете с приятни вълни!

Преди да сплетете косата си нанесете малко балсам без отмиване. Така плитките ще са фиксирани и пригладени, а кичурите няма да изскачат от тях.