Визия “грим без грим” от Милена Витанова

Милена Витанова е чаровното лице зад блога Mimi’s Fashion Moments – мястото, където споделя с читателите си модни и beauty вдъхновения, истории за пътешествия до екзотични дестинации и всичко останало, което е успяло да я развълнува. 

Не крием, че обожаваме блога й и именно затова я поканихме да бъде новият ни гост блогър. Първия си пост Мими посвещава на една актуална грим тенденция, давайки ни ценни съвети за това как да я постигнем в ежедневието си.

Една от водещите тенденции в грима през пролетта е натуралната визия, позната още и като визия “грим без грим”. На пръв поглед този грим изглежда бърз и лесен за постигане, но всъщност е една от най-трудно постижимите визии, защото трябва да придадете съвършено равен тен на лицето, да откриете очите с минимално количество грим и да подчертаете устните в точния нюанс, който да ги доближи максимално до естествения им такъв.

Един от съветите на гримьорите за този тип грим е да изберете основа, коректор и фон дьо тен със светлоотразяващи частици или нежни хайлайтъри, които да прикрият несъвършенствата на кожата. Бъдете сигурни, че натуралната визия привлича много повече погледи по улиците, в сравнение с по-тежкия грим, Затова, ето няколко лесни и прости стъпки за постигането на такъв грим, почерпени от професионален гримьор и личен опит. 

За начало на бюти ритуала моят съвет е да направите на лицето си маска за стягане. Така кожата ви ще изглежда подмладена. Добре е ако веднъж седмично нанасяте такава върху лицето си. Най-удобно е да си я направите в домашни условия, както правя аз. Единият вариант за маска е да смесите равни количества мед и лимонов сок, но ако имате по-чувствителна кожа може да направите смес от хлебна мая и мляко. Тази процедура изисква около 10-15 мин., а след нея кожата на лицето е опъната като платно за рисуване и готова за следващите стъпки в разкрасителния ритуал.


Лице 
1. Почистете и хидратирай лицето с подходящ дневен крем
2. Избраните коректор и фон дьо тен се препоръчва да са със светлоотразяващи частици, които да прикрият несъвършенствата и да дадат един по-свеж вид на кожата. Аз препоръчвам да миксирате продуктите със хидратиращ серум или основа (на равни части) преди нанасяне върху лицето, за да се създаде усещане за лек воал, а не за маска.
3. Нанесете лека пудра, ако кожата ви не е много суха или използвайте хайлайтър, за да подчертаете изпъкналите части на лицето. Дамите с по-широка форма на лицето може да контурират леко с матова бронзираща пудра.
4. Кремообразните ружове са перфектни за създаване на естествена руменина на скулите и бузите.

Очи
1. Естествената визия трябва да накара хората да забележат красивите ви очи, а не красивите сенки за очи. Затова визията може да бъде и без сенки, просто минете с четката с руж или бронзант върху клепачите (без да наслоявате). Друг трик за естествен поглед е да поставите върху клепачите малко количество от червилото, което ще присъства и на устните ви. Така ще постигнете баланс на визията и препратка от единия компонент на лицето към другия.
2. Нанесете безцветна или кафява спирала, която ще “стопли” погледа ви и ще покаже естествената му красота.


Устни
1. Ексфолирайте устните. Върху напукани устни светлите червила не стоят естествено и красиво.
2. Завършете с nude червило или гланц с лек цвят, който ще допълни визията ви и ще допринесе за един по-топъл тен на лицето.

Това е! Сега пуснете свободно косата си около раменете – независимо дали е права, чуплива или къдрава, и нека вътрешната ви красота свети чрез външната! 

Снимки: Kamelia Ilieva Photography
Последвайте Милена Витанова във Facebook и Instagram, и следете блога й Mimi’s Fashion Moments