Видео: Ежедневният грим на Джесика Алба

Джесика Алба е от звездите, които дори на червения килим рядко разчитат на прекалено силен макиаж. 

Актрисата често избира да подчертае красотата си с грим в натурални тонове, които да осигурят на лицето й онзи сияен ефект, който е така актуален през този сезон. В ежедневието си Джесика разчита на шепа продукти, които експертно нанася сама, а пред сайта The Zoe Report разкрива някои от своите make-up тайни.

Неотдавна компанията на Алба пусна линия козметика, в чието разработване участва и самата тя. Продуктите на Honest Beauty не излизат от чантата й, а любимият й е праймър, който може да се нанася преди грима или да се носи самостоятелно. “С него получавате този красив ефект на гладка кожа без несъвършенства,” споделя Алба. След основата Джесика нанася кремообразен фон дьо тен, използвайки голяма четка, за да избягва натрупваниията и да блендира продукта. Следват бронзираща пудра и кремообразен руж, който обожава да носи в чантата си. “Харесвам тези ружове, защото можеш да използваш пръстите си, за да ги нанесеш, или пък четка.”

Спиралата, разбира се, е задължителна, а за лятото Джесика избира да добави и малко цвят върху устните. Любимият й нюанс тази година е розов божур, който е подходящ както за работна среда, така и за вечерно събитие. Накрая актрисата завършва с компактен универсален балсам, който придава блясък на устните и скулите, използвайки го вместо хайлайтър. 

Вижте нейният грим стъпка по стъпка във видеото по-долу!