Уроци по контуриране от Сара Сампайо

Всеизвестен факт е, че в ежедневието си супермоделите не носят много грим.

На това правило се подчинява и португалската красавица Сара Сампайо, която има собствена формула за визията си през деня. Като ангел на Victoria’s Secret, Сара балансира времето си между фотосесии по бельо и разходки по котешката пътечка за брандове като Balmain и Elie Saab. Папараците следят всяка нейна стъпка отблизо, което означава, че компромисите с перфектния външен вид не са възможни. 

Въпреки това, Сампайо залага на минимално количество грим, когато не работи. Във видео за модната библия VOGUE, брюнетката показва как нанася макиажа си сутрин, едновременно показвайки и любимите си продукти.  

Маска с авокадо и банан е тайната за красивата коса на Кендал Дженър

Като за начало, Сара започва с хидратацията, използвайки цели три продукта: лосион и овлажнител на Shiseido и серум на Chanel. Вместо тежък фон дьо тен, красавицата отново залага на подхранващ продукт, но с лек цвят – овлажнител на NARS. Изравняването на тена завършва с малко коректор в зоните, в които има нужда.

След като попълва веждите с молив, Сампайо нанася няколко нюанса топли сенки върху очите. “Използвам една и съща четка за всичките, много съм мързелива,” признава си тя. Наред са миглите! След като ги извива, тя използва спирала на Rimmel.

8 правила за красота от Виктория Бекъм

Предпоследната стъпка е контурирането. Сара подчертава скулите с бронзант, нанася малко пудра и пристъпва към любимата си част – хайлайтърът. “Обикновено слагам толкова много, че можете да го видите от космоса,” шегува се тя. 

Накрая брюнетката завършва с телесно червило на Victoria’s Secret в цвят “Adore”.