Целунати от слънцето: Грим тенденции от Balmain

Ако има дефиле, на което сексапилът и красавиците, излъчващи girl power са от особена важност, то несъмнено това е ревюто на Balmain. 

Събирайки своята армия от супермодели за пореден сезон, Оливие Рустейн ни пренесе в екзотична джунгла и ни показа как точно изглеждат тенденциите на пролет-лято 2017 през неговите очи. Освен тоалетите обаче, нямаше как да не забележим и грим визиите, които модели като Даутцен Крус и Наташа Поли показаха по време на ревюто.

Наташа Поли

Даутцен Крус

Рустейн обича контурирането, но този път неговите момичета показаха един много по-натурален, “целунат от слънцето” макиаж, който всяка дама може да пресъздаде сама вкъщи. Сякаш моделите на Balmain излязоха на подиума след дълъг ден, прекаран на плажа или дъската за сърф, както сподели и козметичния директор на ревюто Том Печукс. Щедро нанесен бронзант, подчертани вежди и устни в nude нюанс играят основната роля върху лицата на красавиците.

Джордан Дън

Алесандра Амброзио

“Гримът повече наподобява остатъци от грим”, допълва той относно опушеният поглед, постигнат с леко размазан черен молив за очи, завършен с блестящ глос за клепачи. Върху скулите, слепоочията, над веждите и устните Печукс нанесъл прозрачен гел, който да допълни усещането за мокро лице. Коафьорът Сам МакНайт пък стилизирал идеално изправените коси на Джиджи Хадид и компания с мокър ефект.