Разбиваме най-разпространените митове за контурирането

Задължително ли е да притежаваме огромен арсенал от козметични продукти, четки и завидна доза умения, за да можем да се справим с контурирането у дома?

Отговорът е не, но сме убедени, че за повечето от вас контурирането звучи прекалено сложно, за да пробвате да го постигнете сами. Истината обаче е, че за него са ви нужни точно три продукта и една четка, а времето, което ще ви отнеме то, е само няколко минути. Ето още от най-разпространените митове за тази грим тенденция: 

Гримът отнема повече от час

Ще ви отнеме повече от час, ако сте холивудска звезда, на която ѝ предстои поява на червения килим или фотосесия. Когато се прави за ежедневието, контурирането не е задължително нито да бъде сложно, нито да отнема прекалено много време. За да подчертаете структурата на лицето си ви нужно да дефинирате скулите, линията на носа, брадичката, зоната над устните и зоната под веждите. И всичко това се прави с три продукта, в три основни стъпки. 

Изглежда изкуствено 
Най-доброто контуриране e незабележимото контуриране и това е златно правило за повечето гримьори. Никой не би искал лицето му да изглежда като маска и гримът да придава коренно различно изражение, затова боравенето с продуктите трябва да е умерено. Много от резултатите във видео уроците наистина изглеждат изкуствено, но това е заради личната преценка на гримьора или beauty блогъра относно това какво количество продукти да използва. Ако вие не бихте се чувствали комфортно, спрете там, където резултатът ви харесва. 
Изисква поне 10 продукта
Всичко, което ви трябва, за да дефинирате чертите на лицето си, е бронзант два нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви, хайлайтър, който да отрази светлината, падаща върху най-издадените части на лицето ви, и руж в предпочитания от вас цвят, който да придаде приятна руменина на бузите ви. 

Различно е за всеки тип лице
Това е и вярно, и грешно едновременно. Разбира се, техниките за контуриране на овално и сърцевидно лице са различни. Така например овалните и кръгли лица имат нужда от повече хайлайтър на скулите, отколкото хората със сърцевидни лица, при които скулите са по-изразени. Но има и такава техника, която може да се използва върху всеки тип лице. Първо нанасяте бронзант на слепоочията, под скулите и по линията на челюстта. След това продължавате с руж върху бузите и хайлайтър, нанесен върху най-издадената им част, по върха на носа, над горната устна и под веждите. 
Прекалено трудно е за начинаещ
Ако знаете как да използвате руж, значи няма да имате проблем с контурирането. Дори не ви трябва специална четка, за да се справите с нанасянето на продуктите, стига да имате такава за руж. След като поставите нюансите, можете лесно да блендирате с пръсти, за да постигнете естествен финиш.
Великолепната седморка: 7 четки за грим за всяка жена
Смели цветове върху устните за пролет 2016