По-тъмно, по-страстно! Устните на DKNY

Модерната жена вамп е безумно секси, носи задължителното тъмно червило и се облича в… спортни дрехи! 

Такава е фаталната изкусителка на DKNY – младежкият бранд, създаден от дизайнерката Дона Каран. Последната колекция на модната къща беше представена в рамките на седмицата на модата в Ню Йорк, с помощта на някои от най-популярните супермодели в момента.

Прибрала кестенявата си коса под качулката на спортна рокля, разкриваща щедро деколте, Бела Хадид въплъщаваше в себе си доза младежка непринуденост, но и онази женственост и романтика, с която сме свикнали да свързваме подписа на Дона Карън. Дизайнерите Дау-Уи Чоу и Максуел Осбърн се бяха погрижили техните момичета да бъдат безумно секси, но сякаш без да се стараят особено.

Несъмнено огромна заслуга за това имаше гримът, дело на легендарната Пат МакГрат. Следвайки собствения си поглед за тенденциите в грима, който вече видяхме и на Седмицата на висшата мода в Париж по-рано тази година, МакГрат отново заложи на броката, но този път по много деликатен начин. Оцветявайки устните на моделите в най-наситения нюанс на бордото, който някога сте виждали, Пат завърши beauty визиите им, посипвайки точното количество брокат върху червилото. По този начин цветът не само изпъкваше в пъти повече, но и привличаше цялото внимание върху устните на ангелите на Victoria’s Secret Роми Стридж, Джозефин Скрайвър и Тейлър Хил. Без нужда от опушени клепачи, без пластове спирала и без контуриране.

И ако досега смятахме, че тъмните червила са прекалено елегантен избор за спортния и ежедневен стил, дефилето на DKNY опроверга всякакви съмнения дали можем да съчетаем устните в бордо с овърсайз суичър с качулка например. Остава единствено да видим дали брокатът ще успее да се наложи като популярен тренд сред street style иконите и звездите на червения килим. Нещо ни подсказва, че отговорът е положителен.

Снимки: Profimedia