Най-бързите начини да се сдобием със сияйна кожа

Ако следите тенденциите при красотата и грима вероятно сте наясно, че в последните няколко сезона матираният финиш отстъпи своето място на сияйния завършек, каращ лицето ни да грее.

Не е трудно да разберем на какво се дължи този факт. Докато матиращите продукти все още са незаменими за някои части от лицето ни (разбирайте, Т-зоната), тези, които му придават блясък, носят със себе си доста по-естествен вид. Така например стробингът (повече за него четете тук) и озарените скули изместиха тежкото контуриране, а техниката стана любима на звезди, бюти блогъри и на нас, разбира се. 
За да постигнете сияещо лице не е нужно да разполагате с един тон продукти. Ето седем хитри начин, които гримьорите използват, а също и съвети за това къде точно имате нужда от блясък и къде е по-добре да го пропуснете. 

Извлечете най-доброто от почистването
Бюти влогъра Таня Бър споделя трик, който самата тя научила от своят козметик Ема Харди: “Когато почиствате лицето си с някакъв продукт, вместо с пръсти го нанасяйте с помощта на микрофибърна гъба. Масажирайте с нея всеки сантиметър отлицето си, като насочвате кърпата надолу, за да се отървете от напрежението. По този начин кожата ви веднага ще изглежда по-сияйна и енергизирана.”
Смесете два продукта
Гримьорът Том Печукс използва интересна техника, за да придаде на лицата на своите клиентки така желания бляскав финиш. Вземайки фон дьо тен с четка, той потапя върха ѝ в малко олио за лице или естествено масло, и чак след това нанася. “Изглежда сякаш нямате никакъв грим, а освен това се задържа по-дълго,” споделя той. 

Добавете балсам за устни
“Когато се чувствам изморена или усещам кожата си прекалено опъната, нанасям балсам за устни от кутийка и с оставащото по пръстите ми количествао потупвам скулите и зоната под костта на веждите. Така светлината попада в тези зони, озарявайки ги,” споделя Емили Уайс, създател на Into the Gloss.
Използвайте гъбата си за грим
“В средата на деня, когато гримът има нужда от освежаване, пръскам лицето си със спрей овлажнител, а след това използвам върха на гъба за блендиране, за да го разнеса в отделните зони,” казва гримьорката Кейт Лий. 
Доверете се на праймъра
Кейт Лий също така използва основа за грим със съвсем лек блясък, която разнася между пръстите си и след това леко потупва по скулите и зоната на челюстта. “Хората правят грешката да нанасят продукти със светлоотразителни частици по цялото лице, което е грешка, защото ще ви накара да изглеждате като диско топка. Те имат място само върху най-изпъкналите зони.”

Заменете хайлайтъра с коректор
“Смесвам овлажнител с коректор, който е малко по-светъл от цвета на кожата ми и така постигам натурален блясък,” споделя гримьорката Робин Блeк. Тя нанася продуктите по челото, под веждите, под очите, върху брадичката и по върха на носа, с помощта четка. 
Напръскайте за финал
Пудрата е чудесен начин да запечатате грима си, но също така ще отнеме от неговия блясък. “Ако кожата ми изглежда матова след пудрата, пръскам върху лицето си малко розова вода, а след това леко притискам с длани,” казва Блeк. “Топлината на ръцете ми фиксира грима и хидратиращите свойства на водата върху него.”