Как да използвате ружа по нов начин за наистина божествен ефект

Тази зима на червените килими видяхме залеза на опушеното око и издигането в култ на свежите скули като основен акцент.

Тенденцията повелява гримът за специални събития да се доближава все повече до всекидневния. Акцентът пада върху свежестта на кожата на лицето, тя е хидратирана, прозрачна и сияеща, а нежната розовина върху страните на лицето има най-важната функция. Ружът едновременно контурира леко, придава дълбочина и цвят и има подмладяващ ефект. Няма нужда да обясняваме колко харесваме тази визия – тя просто е освежаващо естествена и подчертава сиянието на младостта, при това отива на всякакъв тип тен и на дамите във всяка възраст!
Как да изберете правилния руж? И какви са новите правила за нанасянето му така, че да постигнете тази свежа babyface-визия? Открийте по-долу нашите съвети.

Съвети за избора на продукт:

– Изберете руж в естествен нюанс, който да допълва и подчертава свежестта на кожата ви.
– Продуктът трябва да може да се наслагва върху кожата. Избягвайте твърде наситените, тъмни и силно пигментирани ружове.
– Компактните ружове с лек блясък са абсолютният фаворит за сезона. Те дават не само лека руменина, но и дискретно сияние на скулите, което е именно търсеният ефект.

Изберете внимателно своя нюанс руж, така че да хармонира с тена на кожата.
Харесва ни как актрисата Джулиан Хъф е подчертала тена си с бронзов нюанс руж, а сенките й са в същия цвят. Това олекотява грима и го прави много изискан.


Съвети за нанасянето:

– Никога не нанасяйте прахообразния руж директно върху лицето, без да сте поставили основа. Неговата текстура ще се събере на местата с повече себум и ще остане на петна. Затова първо изравнете тена с BB крем или лек фон дьо тен, след това фиксирайте с фин воал от пудра, ако кожата ви е мазна или смесена. Едва след това поставете ружа.
– Използвайте четка с мек косъм.
– Новият начин за нанасяне на ружа е да не се концентрираме толкова върху областта под скулите, а да придадем руменина на по-широка зона – целите скули, като освен това леко разнасяме към слепоочията. С остатъка от продукта докоснете леко носа и брадичката.
– Избягвайте ефекта Ким Кардашиян – а именно много силно контуриране. Ружът трябва да стои леко, естествено и сияйно върху страните на лицето и да го прави почти по детски свежо.
– Започнете от областта под скулите, където да създадете лека сянка. Но след това не забравяйте да разнесете и нагоре върху целите скули.
– Погрижете се да прелеете много добре продукта. За целта вместо специалната скосена четка за руж можете да използвате четка кабуки, с която по принцип нанасяте пудрата си. Така се постига по-добро разнасяне и преливане върху целите скули.