Експертни съвети за перфектни мигли

Ако искаме да имаме перфектна визия, то задължително трябва да заложим поне на спирала в грима.

Тя подчертава очите ни и го кара да изпъкнат. Често обаче допускаме някои грешки при нанасянето на спиралата, с което тя губи драматичния си ефект или бързо изсъхва. Кои са нещата, които не бива да правите?

Многократно вкарване и изкарване на четката в тубичката
Да, всички имаме този навик. Вероятно за да поеме четката равномерно и достатъчно туш, я “напомпваме” като движим четката в капсулата нагоре-надолу. Грешка. По този начин вкарвате въздух във флакончето, който създава наплъстявания, които се пренасят върху миглите ти. И не само това – излишният въздух в спиралата допринася за бързото ѝ изсъхване.

Нанасяте няколко слоя
Повечето спирали не са предназначени да се нанасят на повече от един слой. С всяко следващо движение с четката сплъстявате миглите си, по тях се образуват топченца туш, които придават евтин и изкуствен вид.

Не изхвърляте старата спирала
Не си спомняте кога сте си я купили? Тогава я изхвърлете. Старите спирали гъмжат от микроби, които причиняват зачервявания и сърбеж в очите. Не това е целта, когато слагате спирала, нали? Използвайте само такава, за която си спомняте кога точно е купена, за да сте сигурна, че не е остаряла.

Натискате в основата на миглите
По този начин обаче нанасяте твърде много спирала и по-скоро оставяте грозни черни следи, отколкото да създавате зашеметяващ ефект. Ако все пак нанесете повечко туш, почистете излишното.

Забравяте основата
И ако по-горе казахме, че една от грешките е натискът и прекаляването със спирала в корените на миглите, то като друга грешка може да посочим и липсата на спирала в корените изобщо. Ако искате да постигнете ефект разкошни мигли, трябва да се научите как да нанасяте спиралата с леки движения на четката наляво и надясно и в основата.