Един бюти продукт, без който Джесика Алба не може

Какъв бюти продукт задължително нанасяте на лицето си, дори когато нямате никакво време?

За някои това е спиралата, за други – балсамът за устни, трети пък не могат да излязат от дома без малко BB крем. Ако зададете същия въпрос на холивудската звезда Джесика Алба тя ще ви отговори – коректор!
“Дори когато отивам до фитнеса си слагам малко коректор и може би балсам за устни,” казва актрисата, която наскоро пусна на пазара и своя линия козметика Honest Beauty, част от компанията ѝ за здравословен живот “Honest Company.”
Любовта на Алба към грима я прави главно действащо лице в новото ѝ бизнес начинание. Актрисата сама тества продуктите, избира дизайна на опаковките и уебсайта, участва в онлайн туториали за грим и дори се среща с фенове, за да им покаже своите техники и ги гримира лично! Защото Джесика просто обича да се гримира и често не прибягва да услугите на професионалист. 
“Винаги трябва да почиствате лицето си редовно, да носите слънцезащита през деня, а през нощта – да хидратирате. Трябва ви повече от една стъпка,” съветва своите клиентки Джесика. “Сънят и хидратацията са най-важни. Ако сте дехидратирана и изморена, ще изглеждате зле, независимо от грима. Дори най-добрите грим продукти и ретуш не могат да го поправят.”
Кое обаче е любимото ѝ нещо от собствената ѝ колекция грим? “Толкова е трудно! Продуктите ни грижа за кожата са страхотни. Обожавам и спиралата. Слагате праймър на горните мигли и докато съхне, нанасяте и на долните. След това слагате туш, както обикновено. Никакво ронене и размазване.”
Грижата за красотата обаче не свършва с грима и като актриса Алба го знае много добре. Часовете на снимачната площадна неминуемо са свързани с тонове грим за пред камерата и именно това е причината актрисите често да казват, че в живота си не обичат да слагат купища продукти. Джесика не е изключение, а посещението на козметик е от отгомна важност за поддържането на кожата ѝ. “Имам страхотен козметик, Шани Дардън. Тя ми е и добър приятел, но е голям професионалист. Променя живота на хората!”
Снимки: Profimedia, Instagram