Доза блясък върху устните тази зима

Така нареченият естествен грим, който тази година беше навсякъде – от модните подиуми в Ню Йорк до червените килими, съдържа в себе си един важен детайл – бляскавите устни. 

Когато заложите на нежни сенки в розово злато, деликатно телесно и съвсем малко по-тъмно кафяво, е съвсем естествено да акцентирате върху устните, но по един нежен и ненатрапчив начин. Тогава на помощ идват глосовете с лек цвят, които подсилват естествения нюанс на устните и едновременно с това ги хидратират. Същият ефект можете да получите и с цветните балсами, които освен приятен аромат, осигуряват и още по-дълбока хидратация.

В случай, че обожавате формулата на гланцовете, но все пак искате по-наситен цвят, за вас са така наречените лакове за устни. Те съчетават в себе си много по-изразителни нюанси и течна формула, но не създават сухота, както червилата.  

Парти визия с един продукт, вдъхновена от звездите

Ето и няколко важни съвети, които да запомните при избора и носенето на гланц: 

Когато избирате глос с наситен цвят или лак за устни, трябва да имате предвид, че във всеки един момент може да се наложи да подновите цвета. Тези продукти са подходящи повече за специални събития, отколкото за ежедневно носене, тъй като много по-лесно се размазват. 

Глосовете в розово и неутрален цвят наистина стоят добре на всички, тъй като подчертават естествения цвят на устните.   

Ако все пак попаднете на продукт, който не съответства на цвета на устните и смятате, че не ви стои добре, смесете го с малко течно червило в желания нюанс, за да не се наложи просто да го изхвърлите. 

Не се страхувайте от по-плътните и лепкави формули. Те обикновено осигуряват най-добър блясък и дълготрайност. Помнете обаче, че не са практични за целувки.   

Цветовете на зимата

За да не се събира продукт по ъгълчетата на устата или напуканите зони, уверете се, че ексфолирате устните си редовно. Много е важно след това да ги подхраните с подходящ балсам без цвят и без агресивни съставки. Работа върши също и обикновеният вазелин.

Защитете устните си! Блясъкът привлича слънчевите лъчи, затова е задължително преди гланца да нанесете продукт със SPF фактор. 

Не стискайте устни, за да 7разнесете продукта. По този начин го размазвате и рискувате да стои неравно. Вместо това използвайте апликатора върху долните и горните устни, за да постигнете прецизен ефект.