Пригответе си сами спрей за лице с розова вода

За да поддържате кожата си овлажнена и тонизирана, пригответе си у дома този спрей с розова вода.

Розовата вода е добре позната като напълно естествен тоник за лице. Качествата ѝ за успокояване на раздразнена кожа, за хидратиране и тонизиране са изключителни. И не само това – розовата вода действа противовъзпалително, противоалергично и омекотяващо, подтиска развитието на болестотворните микроорганизми, стимулира регенерирането на увредените и застаряващи тъкани, подобрява кръвообращението и поддържа водния баланс на кожата.

Освен благотворното ѝ влияние върху кожата, ароматът на розовата вода може и бързо да ви ободри.

Розовата вода е не само универсален, must-have продукт за красива кожа. С нея ще се сдобиете и с красива коса. Ако косата ви е суха и чуплива, всеки ден натривайте в корените розова вода – така ще подпомогнете заздравяването на косъма, ще подобрите растежа, а косата ще придобие блясък. За малко екстра лъскава коса може и да напръскате розова вода по дължината на косата. А ако се оплаквате от проблеми с пърхут – ароматната розова вода ще ви спаси.

И понеже сме наясно с разкошния ефект от розовата вода, ще ви покажем как да си направите домашен спрей с розово масло, който ще подейства също така добре. Единственото, което ви е необходимо, е половин чаша дистилирана вода, 10 капки розово масло, една супена лъжица масло от авокадо и празно шишенце с пулверизатор.

Как да се гримирате, ако сте с “паднал” клепач
Оранжево е горещият цвят за пролет 2014
Орехи, сьомга и черен шоколад при тъмни кръгове под очите