Висш пилотаж в макиажа

Какво ни предлагат най-големите козметични марки през този сезон.

Текст Рени Аврамова


CHANEL

Известно е, че Габриел Шанел е обожавала изкуството на поезията и подобно на поетите се е вдъхновявала от красотата около себе си. Подобно на артистите, които търсели перфектната дума, за да сътворят римите си, така и известната дизайнерка държала на перфектно ушитата дреха. Богатото наследство на модната къща вдъхновява творците гримьори да създадат колекцията “Etats Poetiques”. Вдъхновението е описано като “поетична палитра, трансформирана в цветна поезия.” В тази поетична и романтична колекция на фокус са очите, гримирани в монохромен нюанс или в леко размазани слоеве, които се променят според емоциите. В лимитираната палитра Les 4 Ombres Poesie са съчетани светли и тъмни нюанси, които изграждат контраста в макиажа, който може да варира между невинността и съблазняването. С главна роля в колекцията са и 6-те нови нюанса сенки Ombre Essentielle, които се предлагат в мат и сатенен вариант. Устните също залагат на розовия цвят в различни вариации и сякаш блестят заради съвършените текстури на гланцовете и червилата. Съвършенството стига и до върха на ноктите с 3-те нови нюанса лакове и автоматичната течна очна линия, които запазват обичайното високо ниво на марката.

DIOR

В есенната грим колекция на Dior акцентът е поставен върху палитрите сенки за очи 5 Couleurs. Тази колекция е разработена от един от най-добрите майстори в тази област Питър Филипс. Белгиецът от десетилетия участва като майстор гримьор в модните ревюта и за няколко години бе make up artist за Chanel. Целта му в разработването на новата есенна колекция на Dior е да създаде гардероб за очите, завършен с ключови аксесоари и многобройни цветове. Добре известно е, че Dior през 1976 година представя палитрата от четири цвята 4 Ombres, които са аранжирани като палитра за художник. През 1987 г. Dior добавя пети елемент – централен цвят, създаващ светлина. Тази година сенките блестят с нови текстури и ефекти, които са още по-екстремни и дръзки. В центъра на палитрата, основния тон изгражда хармонията и диктува грима. Около него са добавени останалите 4 цветни аксесоара, които изграждат стила на погледа. Dior създават два вида грим за всяка палитра от две тройки цветове:
Дневен естествен грим – може да бъде постигнат с горните три цвята от палитрата сенки
Изтънчена вечерна визия – може да се постигне с долните два по-наситени цвята, които съчетани с неутралния, създават интензивна съблазнителна визия.

GIVENCHY

Творческият грим директор на марката Givenchy Никола Дежан намира в пищността на природата отправна точка за есенната колекция Extravagancia. За звездния продукт палитрата Extravagancia артистът се вдъхновява от блясъка на перлите и техните безброй фасети. Сатенени кафяви и лилави нюанси подчертават очите и им придават дълбочина, докато златно и искрящо сребърно подсилват наситеността им. Квартетът е лесен за употреба и е подходящ както за естествен така и за екстравагантен макиаж. Колекцията е допълнена от специалното лимитирано издание на спиралата Noir Couture, облечена във виолетово, гел руж Blush Memoire de Forme и емблематичните аксесоари за устни Le Rouge Givenchy, предлагани в два лимитирани нюанса на бургундско червено и искрящо розово.

ESTEE LAUDER

Estee Lauder залага на модерния блясък и очарова аудиторията с многообразието от цветове с палитрите Pure Color Envy Sculting Eyeshadow 5-Color Palette. Палитрите са истински лукс за очите, усъвършенствани са и са лесни за комбиниране. Съдържат базкрайно разнообразие от драматични и наситени нюанси, с акцент гола кожа. По-светлите тонове отварят окото и го озаряват. Средните оформят и подчертават контура, докато тъмните акцентират и създават опушен ефект. Можете да се превърнете в художник с всяка една от палитрите, като сами избирайте една от многото цветни комбинации. Сенките могат да се нанасят сухи ако предпочитате кадифен естествен завършек или мокри за по-плътно покритие. Цялостната визия завършете с лимитираните цветове червила Pure Color Envy Sculpting Lipstick. С тях ще поставите акцент върху устнитие, ще ги хидратирате и ще ги скулптирате.

CLARINS

Есенната грим колекция Ladylike на Clarins залага на матовите цветове като телесни, бежови и кестеняви нюанси, които подражават на есенната мека светлина. С продуктите лесно ще създадете грим, който ще ви направи елегантна и различна от всички останали. Очите са окъпани в текстура крем-пудра на сенките Ombre Matte, които комбинират комфорта на изглаждащия крем с дълготрайността на пудрата. Те изглаждат, матират, а наличието на пигменти придават сияйност на цвета. За да си подсигурите дълготрайния ефект заложете на универсалната база за очи Instant Light Eye Perfecting Base, която озарява, изглажда и защитава клепачите. Тъй като веждите придават характер на погледа и лицето ви, задължително трябва да им обърнете внимание. С палитрата Perfect Eyes & Brows Palette ще си осигурите перфектно поддържани вежди и завършена визия. Палитрата сенки Eye Quarter Mineral Palette е в елеганти цветове, които отиват на всички и затоплят погледа. Като силен акцент е червилото Rouge Eclat, чиято чувствена текстура се разтапя на повърхността.